Yozgatspor, geçtiğimiz hafta sonu Nevşehirspor karşısında alınan beklenmedik mağlubiyetin yaralarını Hacılar Erciyesspor maçı ile sarmayı planlıyor.

Pazar günü Bozok Şehir Stadyumu'nda kendi saha ve seyircisi önünde mücadele edecek olan kırmızı siyahlı futbolcular 3 puan alarak taraftara Nevşehir maçında alınan mağlubiyeti unutturmaya çalışacaklar.

Dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanda futbolcuların ve teknik heyetin moralinin yüksek olduğu görüldü. Antrenman sonrasında açıklamalarda bulunan Teknik direktör Tahir Çopur:

"İşin gerçek tarafı Nevşehirspor'dan puan alacak bir oyun sergileyemedik. Kazan ve Nevşehir maçlarını karşılaştıracak olursak iki farklı karakterde bir takım izlediğimi söyleyebilirim. Kazan maçında pozisyonlar üreten maçı koparabilen bir takım, Nevşehir'de ise pozisyona giremeyen, pozisyon üretemeyen ve ilk 30 dakika sonrasında Yozgatspor'a geldiğim günden bu tarafa ilk defa kaderine mahkum bir takım sahada gözüktü. Sezon başı olması nedeniyle almamız gereken önlemleri daha çabuk görmüş olduk. Bu süreçte takımda bulunan bütün futbolcularım bu yükün altından kalkabilecek özgüven ve beceriye sahipler. Moral olarak gerilediğimiz bir süreci anında geri çevirebilecek bir kapasitemiz de bulunuyor."dedi.

"TARAFTARI ÜZDÜK"

Yozgat halkının ve kırmızı siyahlı takıma gönül veren insanları üzdüklerini ve bunun telafisi için gereken bütün her şeyin hafta sonu oynanacak olan Hacılar Erciyesspor maçı ile yapılmaya başlanacağını belirten deneyimli teknik adam, "Yozgat'ta takıma karşı pozitif bir hava vardı. Taraftarlarımız Nevşehir'e kadar da gelerek bizi yalnız bırakmadan desteklediler. Tribünde yerini alan insanlar zamanlarından feragat ettiler. Belki yemek yemeden su içmeden maça geldiler. Beklerdik ki dönüş yollarında onları mutlu bir şekilde gönderelim ama olmadı. Bu bakımdan Yozgatspor taraftarından özür diliyoruz." şeklinde konuştu.

"KALİTELİ BİR TAKIMIZ"

Yozgatspor 1959 FK'nın büyük bir camia olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı kırmızı siyahlı takımın en kısa sürede toparlanacağını dile getirerek açıklamalarına devam etti. Çopur: "Bu haftaki maçla beraber ilk hafta göstermiş olduğumuz performansı tekrar sahaya yansıtacağız. Yozgatspor'un bu şehir için önemli bir takım olduğunu ve bunun için gerekek her mücadeleyi verdiğimizi ispat etmek mecburiyetindeyiz. Hacılar Erciyesspor genç ve dinamik bir ekip, ama bizim takımımızın artık içerde dışarıda bütün maçları kazanması lazım. Çünkü Yozgatspor, hedefe oynayan bir takım. Oynayacağımız bu maç geçen hafta oynandığımız Nevşehir maçının telafisi olacak bir karşılaşma niteliği de taşıyor. Bütün futbolcularımda bunu bilincinde hareket ediyor. Yozgatspor camiasının bilmesini istediğim tek şey bu takın kısa sürede toparlanacağından emin olmaları. Kaliteli bir takımız, iyi bir ekip olduk ve geçen haftaki mağlubiyeti bir yol kazası olarak nitelendirip bu hafta 3 puan alarak galibiyeti taçlandıracağız." dedi.

Editör: TE Bilişim