Bakan Avcı, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve İl Genel Meclis Üyeleriyle bir araya geldi. Salon girişinde Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Özdemir, daire müdürleri ve folklor ekibi gösterisi ile karşılanan Avcı, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti kurulduğundan bu yana ülkede her alanda istikrarın sağlandığını söyledi.
Toplantıya katılanlardan emekli öğretmen Hatice Bulut'un devlet dairelerinden TC harflerinin kaldırılması ve bu konuda hükümet yetkililerinden doyurucu bir açıklama yapılmamasının kendisini çok üzdüğü yolundaki soruyu yanıtlayan Bakan Avcı, böyle bir uygulamalarının olmadığının altını çizdi. "Durmadan köpürterek işte TC kandırtılıyormuş bir takım gençler isimlerinin başına TC koyarak protesto etmeye çalışıyormuş. Bunlara gerek yok. Bazı yöneticiler de bu tür kampanyalardan etkilendiği için şimdi olur olmaz her yere TC yazıldığını da göreceğiz" diyen Avcı; "Aman ne olur bize de bir şey söyleyen olur diye yakında lokantalara kadar gidebilir bu Allah muhafaza. Türkiye Cumhuriyeti öyle oraya TC yazarak yazmayarak itibar kaybedecek bir muz Cumhuriyeti değildir. Bizim binlerce yıllık devlet tecrübemiz var. Öyle tabelalarda ki bir takım TC var yok tartışmaları ile devletin karizmasını kimse zedeleyemez. Onun için siz rahat olun Türkiye hudutları içerisinde bütün kamu kuruluşları gayet tabi Türkiye Cumhuriyetinin kamu kuruluşlarıdır, yazsanız da öyledir yazmasanız da öyledir. Her hastanenin, okulun, kamu kuruluşunu başına illa Türkiye Cumhuriyeti yazmak zorunda değiliz. Onun için rahat olun yazılacak yer var yazılmayacak yer var. Resmi adında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ise gayet tabi yazılacak ama lokantalara varıncaya kadar da bunu ayağa düşürmemek lazım. Bursa Valiliği. Yunanistan Bursa Valiliği olacak değil ya tabi ki Türkiye Cumhuriyetinin Bursa Valiliği. Aynı şeyi yazmamıza gerek yok ama artık bu tartışmalar çıktığından beri bir takım idarecilerimiz aman ne olur ne olmaz bizde şuraya yazalım da, sağdan soldan laf işitmeyelim diye böyle bir gayretin içine giriyorlar. Bunda kasıt aramak ayıptır" dedi.
Bakan Avcı, Sorgun programının ardından Yozgat'ta Otelcilik ve Turizm Lisesi'nde öğretmenler ve okul müdürleri ile değerlendirme toplantısına katıldı. 
YERKÖY’DE ÇÖZÜM
SÜRECİNDEN BAHSETTİ
Yozgat’a eğitimi masaya yatırmak için gelen Bakan Avcı, Yozgat ve Sorgun ziyaretlerinde Çözüm Süreci’nden bahsetti.
Milli Eğitim Bakanı Avcı Yerköy İlçesinde öğretmenevinde düzenlenen sivil toplantıda sivil toplum temsilcileri ile bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve vatandaşları dinleyen Avcı, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Osman Biçer'in sokaktaki vatandaşların çözüm sürecine ilişkin sorularına cevap veremediklerini söylemesi üzerine, terörle mücadelede gelinen son durumla ilgili kamuoyunda kafa karıştırıcı sözlerin dolaştığını ifade etti.
Bugün gelinen noktada çözüm süreci denilen durumun son altı ay ya da bir yılın getirdiği bir sonuç olmadığını belirten Avcı, "Bu durum hepimizin bildiği gibi 30 senedir devam eden bir sorundur. Birçok yöntem bugüne kadar denendi. Bunların bir kısmında muvaffak olduk, bir kısmında zaman içerisinde o günün şartları içinde pek başarılı olunamadı. Bir defa bu terör meselesinin ve özelikle bölücü terör meselesinin doğrudan doğruya Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklanan, Türkiye'nin içinde başlayıp, Türkiye'de biten bir mesele olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu gücü yeten, fırsat bulan herkesin bir şekilde çomak soktuğu uluslararası fitne odaklarının da açık veya örtülü biçimlerde müdahil olduğu bir problem idi. Bu kadar çok karışanın, bu kadar çok kurcalayanın bulunduğu yerde ve bu kadar çok çomak sokulan yerde, bu sorunla mücadele etmek için sizin de millet olarak, devlet olarak elinizin güçlü olması lazım." dedi.
Türk milletinin 1982 Anayasası'ndan kurtulup, topyekun bir demokratikleşme seferberliğine geçmesi gerektiğini kaydeden Avcı, "Bu meseleyi bir bölgenin, bir etnik kökenin değil, bütün Türkiye'nin, bütün Türk milletinin demokratikleşme meselesi olarak görüyoruz. Bu büyük demokratikleşme meselesinin içinde şüphesiz kültürel haklar da söz konusudur. Ama bu belli bir bölge için, belli bir etnik grup için değil, topyekun tüm Türkiye için demokratikleşme sürecidir. Bu detaylı bir projedir. Topyekun demokratikleşme projesidir. Bunun içerisinde şüphesiz, demokrasiye en fazla ihtiyaç duyulan, en çok acı çektiğimiz alanlar öncelik kazanıyor. Ama neticesi itibariyle topyekun bu projeleri kucaklayan bir barış ve demokrasi projesidir." diye konuştu.
Serbest kıyafet uygulamasına da değinen Avcı, "Yönetmelik diyor ki, 'öğrencilerin forma mı serbest kıyafet mi giyeceğine veliler, okul aile birliklerinin yüzde 60'ı ne diyorsa öyle karar verilir'. Bizim de şahsi kanaatimiz bunun böyle olması. Nitekim Sivas'ta bir ortaokulda veliler toplanmışlar formayla devam etme kararı almışlar. Bana mecliste gazeteci arkadaşlar sordular; ben de 'ayaküstü demeç vermiyoruz' dememe rağmen, 'vatandaşın seçme özgürlüğü, ister forma giyer, ister serbest kıyafet bu da seçme özgürlüğünün içerisinde' dedim, Hemen 'formadan geri adım atıldı' diye başlık atıldı. Geri adım değil bu serbestliğin genişlemesi. Vatandaşa biz seçme hakkı veriyorsak bu seçmeler akabinde kıyafet de olabilir. Bu serbest kıyafetten geri adım atmak değil." ifadelerini kulandı.
Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği(YOGSİAD ) Başkanı Ayhan Çelik ise ilçenin gelişime oldukça müsait olduğuna vurgu yaparak, Yerköy 100. Yıl mevkiinde bulunan arazinin Bozok Üniversitesi'ne tahsis edildiğini ve bu araziye Ziraat Fakültesi'nin kurulmasını istediklerini belirterek, ilçede bulunan liselerin yatılı olmadığı için öğrencilerin tercih etmediğini dile getirdi.
Bakan Avcı'da Yerköy için önemli olan bu gelişmeleri özellikle kendisinin not aldığını ve değerlendirmeye alınacağını kaydetti.
Editör: TE Bilişim