Yozgat Valisi Necati Şentürk, ilçe kaymakamları ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl ve ilçe müdürleri ile bir araya geldi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Vali Şentürk, 12 Eylül günü yapılacak referandumda oy kullanacak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdi.
    Vali Necati Şentürk,” Bilindiği üzere 12 Eylül 2010 Pazar günü Anayasa Değişiklikleri Halkoyuna sunulacaktır. Yüksek Secim Kurulunun 2010/ 381 sayılı kararının 21'inci maddesi gereğince Halkoylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibraz edilmesi, önceki uygulamalardan farklı olarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı veya pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliği tereddütsüz ortaya koyan resimli belgelerin kullanılması zorunlu kılınmıştır” dedi.
    Artabilecek nüfus cüzdanı taleplerinin karşılanması amacıyla Nüfus Müdürlükleri'nin hafta sonları da dahil olmak üzere 08:00-21:00 saatleri arasında kesintisiz olarak açıl olacağını belirterek, şöyle konuştu:
    “Halkoylaması esnasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla vatandaşlarımızca bu hususun dikkate alınarak 12 Eylül 2010 tarihine kadar bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.
    Ayrıca, sürekli hastalık, ileri derecede yaşlılık gibi değişik sebeplerle gelemeyecek durumda olanlar hiçbir suretle mağdur edilmeyecek irtibata geçmeleri halinde Nüfus Müdürlüklerine ulaşımları sağlanacaktır.
    İlimiz genelinde Nüfus Müdürlüklerince yürütülecek iş ve işlemleri sırasında herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi konusuna Valiliğimizce gerekli tüm tedbirler alınmıştır” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim