2013-2014 Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Yozgat Özel Ergin Koleji Öğrencilerinin yaz tatlini daha verimli geçirebilmeleri için üçüncü sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrencilere deneme sınavı yaptı.
Yeni eğitim öğretim yılına daha zinde ve bir adım önde girmelerini sağlamak için öğrendikleri bilgileri unutmamak adına zümre çalışması yapıldı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ergin Koleji sınıf öğretmeni Seyfettin Tok; “Öğrencilerimizin yaz tatilini verimli değerlendirmeleri adına, zümre öğretmenlerimizle yaptığımız planlama doğrultusunda; hem okumayı hem de yıl içerisinde görülen derslerin tekrarını sağlayacak şekilde bir çalışma yaptık. Bu çerçevede öncelikle üç okuma kitabıyla iki test kitabının teminini sağladık. Tespit ettiğimiz kaynakların gün gün nasıl bitirileceğinin takvimini çıkararak öğrencilerimize verdik. Hazırlamış olduğumuz takvim içerisine üç adet de tatil denemesi koyduk. Bu denemeleri de; test kitaplarındaki sorulardan seçme yaparak ve bitirilmesini istediğimiz okuma kitaplarından hazırladık. Sınavımızın birincisini uyguladık. Sınava gelebilen öğrenciler için uygulamayı okulumuzda yaptık. Şehir dışında olan veya sınava gelemeyen öğrencilerin; kendilerinin sınavı uygulayabilmeleri içinde okulumuzun sitesinde yaptığımız denemeyi yayınladık.
Amacımız, hem okuma ve anlamanın geliştirilmesi hem de ikinci Sınıfta öğrenilen bilgilerin unutulmaması. Kendisine verdiğimiz plan doğrultusunda takvime uyaraktan tatilini değerlendiren öğrencilerimiz gelecek yıla diğer akranlarına oranla çok daha hazır ve zinde başlayacaklardır”  diye konuştu.

Editör: TE Bilişim