Vali Şentürk, yapılan tatbikatların amacının eksiklikleri görmek, muhtemel olaylar karşısında görevlilerin, ani gelişmelerde zekasını ve pratiğini devreye sokarak, insan hayatını kurtarmaya yönelik neler yapabildiğini görmek amacıyla düzenlenen tatbikatlardan birisinin daha başarıyla tamamlanmış olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Vali Şentürk, muhtemel bir deprem anında ve sonrasında alınması gereken tedbirlerin test edilmesi maksadıyla tatbikatın icra edildiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:
      ‘’Dünyanın bilinen yaşı 50 milyon yıl. Belki yüz binlerce yıldır da Anadolu’muzda jeolojik hareketler olmakta ve devam etmektedir. Bilindiği gibi ülkemizin yüzde 90’ından fazlası deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Ülkemizde neredeyse her on yılda bir büyük bir deprem felaketi yaşanmakta olup bu felaket büyük acılara sebep olmaktadır. Son olarak ta Van depremi gerçekleşmiş olup bu buradan bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum’’
Yozgat’ın bir bölümünün ikinci derece deprem kuşağı, bir bölümünün de üçüncü derece deprem kuşağı üzerinde olduğunu hatırlatan Vali Şentürk, açıklamasını şunları ifade etti:
     ‘’Bugünkü bu tatbikatta olası bir deprem halinde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve halkın nasıl organize olacağı, koordinasyon ve eşgüdüm içerisinde olaya müdahale edeceği ve böylece can ve mal kaybının en aza indirilmesinin test edilmesi amaçlanmıştır. Tatbikat sonrası İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanacak rapor sonrasında nerede eksikliklerimiz var, nerede bir koordinasyon zafiyeti var, alınması gereken ilave tedbirler nelerdir bunları masaya yatırarak bir kez daha değerlendireceğiz.”
UMKE EKİBİNE TEŞEKKÜR
       Gerçeğe yakın bir senaryo üzerinden gerçekleştirilen tatbikata katılan ekipleri oldukça başarılı bulduğunu vurgulayan Vali Necati Şentürk, “Bu tatbikata katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak, Van depreminde yaptığı başarılı çalışmalarla bizlerin yüz akı olan Yozgat Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Ekibine bu özverilerinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim