Orman ve Suişleri Bakanlığı tarafından Yozgat’taki taşkın sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Yozgat’ta taşkın sorununu ortadan kaldırmak maksadıyla çalışmalara hızla devam edildiği bildirildi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda 37 kilometre uzunluğundaki toplamda çift taraflı 74 km uzunluğundaki Sekili-Yerköy’e hattında bulunan Delice Irmağı’nın Islahı ve Taş Tahkimatı işine 2010 yılında başlanıldığı hatırlatıldı. Projede bugüne kadar toplam 30 kilometre çift taraflı taş tahkimatlı sedde yapıldığı bildirilen açıklama şu şekilde:

“2015 yılında ise 3 km uzunluğunda çift taraflı sedde imalatı yapılması hedefleniyor. Çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği projenin mevsim sonuna kadar bitirilmesi öngörülüyor.

Proje kapsamında Yerköy ve civarındaki 30 bin nüfus ile 10 bin dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. DSİ’nin kontrolünde gerçekleştirilen ve toplamda 4 adet paletli beko, 5 adet kamyon, 2 adet paletli yükleyici, 1 adet greyder, 1 adet paletli dozer ve 24 adet personelin görev aldığı Delice Irmağı Islahı ve Taş Tahkimatı İş Toplu Makinalı çalışması yöre halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.”

 

Editör: TE Bilişim