Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı sistemle lise eğitimi alan öğrencileri taşıyan servis araçları için ihale yapılmayınca Yozgat’ın köylerinde yaşayan lise öğrencileri mağdur oluyor. Yassıhöyük köyünde iki çocuğu liseye giden Abdullah Gülışık isimli veli, okul açıldığından beri çocuklarının okula doğru düzgün okula gidemediğini belirterek,

“Okullar açıldıktan bir birbuçuk ay sonra ihale yapılıyor ve çocuklarımız ilk aylar okula gidemiyor. 3 Yıldır bu şekilde yapılıyor. Köyümüzde liseye giden ikisi benim 7 öğrencimiz var. Okula gelemiyorlar, okula gelemeyince de yok yazılıp devamsızlıkları artıyor. Şehir merkezinde ev tutma imkanım yok. Milli eğitim müdürlüğüne gittik, vali yardımcısı ile görüştük, bir sonuç alamadık. Çocuklarımız okula gelemiyor, sadece bizim köyümüz değil çevre köydeki bütün lise öğrencileri okula gidemiyor” dedi.

Bu durumu mektup yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildirdiğini, ikinci bir mektubu daha yazdıklarını ifade eden Gülışık, “Köyümüzde işi olan vatandaşlar şehre erken gelirse çocukları getiriyor. Kimse gelmez ise çocuklar köyde kalıp okuldan yok yazılıyor. Bu sorunumuzun biran önce çözümlenmesini istiyoruz” dedi.

Duran Özdemir isimli veli de çocuğunun servis aracı ihalesi yapılmadığı için köylerine araç gelmediğini belirterek, “Çocuklarımız mağdur oluyor. Okula gelemiyor. Her yıl aynı durumu yaşıyoruz. Neden lise öğrencileri için de ilk ve ortaokul öğrencilerine yapıldığı gibi ihale önceden yapılmıyor” diye konuştu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, lise öğrencilerinin pansiyonlara yerleştirildiğini, kaç öğrencinin köyde kalacağının önceden belirlenemediğini belirterek, “ihale okullar açıldıktan sonra yapılmaktadır. Biz öğrencilerimizin mağdur olmaması için ihale yapılıncaya kadar yurtlarımızda misafir öğrenci olarak barınmasını sağlıyoruz. Bu durumda olan velilerimiz bizlerle görüştüğünde problem çözülecektir. 15 Ekim itibariyle de lise öğrencilerimiz için taşıma başlayacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim