Zinde Gençlik İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Yozgat Eğitim Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü (YESDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 4’üncüsü olan ‘1001 Hadis Seçkisi’ yarışması ödül töreni düzenlendi.  Yozgat Büyük Sinema Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Yozgat İdare Mahkemesi Hakimi Ahmet Yanık, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, hayırsever işadamı Bilal Şahin,  işadamı Celal Köse ve vatandaşlar katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan YESDER Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sağlam, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen 1001 Hadis Seçkisi konulu yarışmaya Türkiye genelinde 376 bin kişinin katıldığını belirterek, “Bu yarışmaya Yozgat genelinde 4 bin 753 kişi katıldı. 3 Nisan’da yapılan yarışmanın bugün ödül törenini düzenliyoruz. Bu yarışmada sponsor olan bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Programda ‘Hadisin Hayatımızdaki Yeri ve  Peygamber Efendimizin Sünneti ’ konulu konferans veren Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, “Peygambersiz bir hayatın, onu örnek alamayan bir hayatın gerçekten bir anlamı yoktur. İnsanlar bazen farklı sebeplerle bilim adına Peygamber SAV’nin sünnetini tartışıyorlar. Sünneti tartışmak yerine sünneti anlamak lazım. Sünneti konuşmak yerine sünneti yaşamak lazım. İnanıyoruz, inandığımız için ibadet ediyoruz. O’nu örnek almadan ibadet yapabilir miyiz? O’nun bize öğrettiğini yaşamadan ibadetimiz caiz olur mu? İbatemizi nasıl yapacağımız sorusunu bize öğreten O’dur. Peygamberimizin hayatını örnek alıyorsak aile içerisinde huzurumuz vardır. Hayatımızın çeşitli bölümlerinden bir hadis alalım ve onu yaşayalım. O’nu günlük hayatımızda huzurlu bir hayatı yakalamış oluruz. Peygamberimiz (SAV) ‘sizin en hayırlınız eşine en iyi davrananınızdır’ Müslüman bir aile reisi sadece bu hadisi örnek alsa o zaman nasıl davranacağını ona göre yapar. Peygamberimiz yine ‘Müslüman bir hanım Allah’a ibadetini yapar ve eşinin rızasını kazanırsa cennetliktir’ buyuruyor. Bu hadisi öğrenen bir eş ona göre hareket eder ve o evde huzur olur.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasına şöyle devam etti.  “Hangi açıdan ve hangi noktadan bakarsanız Peygamber efendimizin sünnetine nasıl uymamız gerekiyor derseniz hayatından bir tek hadis hatırlamanız ve ona uymanız onu yaşayarak ifa etmeniz dünya hayatınızı gerçekten huzurlu geçirmeniz için önemli bir kaynak ve yol göstericidir.  O yüzden bu dünyadan Peygamber efendimiz ayrılırken şöyle buyuruyordu: ‘Size iki şey bırakıyorum. Bu iki şeye uyarsanız yanlışa düşmezsiniz. Bunlardan bir tanesi Allah’ın kitabı diğeri ise benim sünnetim.’  Hayatımızın hangi aşamasına bakarsak bakalım iç ve gönül dünyamıza baktığımızda yapacağınız her harekette kendimizi kontrol etmek için Peygamber efendimizin bir tane hadisini hatırlamak yeter. Hayatımız  boyunca, hayatın her aşamasında Peygamber efendimizi unutmamak ve onun sünnetini yaşamak dileğiyle.” ifadelerini kullandı. 
Konferansın ardından 3 kategoride yapılan 1001 Hadis Seçkini yarışmasında dereceye giren öğrencilerden üçüncüler işadamı Celal Köse tarafından 500, ikinciler 750 lira ile ödüllendirilirken, birinciler ise hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından Umre ödülü ile ödüllendirildi. Dereceye giren bütün yarışmacılar yine hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Program sonunda katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey ve işadamı Bilal Şahin plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim