Ankara’da yaşayan Emlakçı Salim Taşçı, başkentteki 43’üncü hatıra ormanını da tamamladı. Taşçı, bu güne kadar kurduğu hatıra ormanlarına ailesi, arkadaşları, gazeteciler, devlet büyükleri, manevi şahsiyetlerin isimlerini verdi.

YEŞİL SEVDASI HATIRA ORMANINA DÖNÜŞTÜ
Hatıra ormanlarından 43’ünü Ankara’da, 1’ini memleketi Yozgat’ta, 1’ini de Sorgun İlçesi’nde kuran Taşçı’nın yeşile olan sevdası 1996 yılında dönemin Orman Bakanlığı Müsteşarı Necati Uyar ve Başmühendis Mehmet Karataş’ın teşviki ile hatıra ormanına dönüşmüş.  

DÜNYA REKORU KIRDI
Türkiye’de bir kişinin en fazla 4 hatıra ormanı kurduğunu belirten İşadamı ve Gazeteci Salim Taşçı; “Ormanları yaktılar, kestiler demek yerine biz ne yaptık, siz ne yaptınız sorusunu insanlara sormak istiyorum. Bir fert bir vatandaş sigara içiyor bir de arabası varsa dünyaya 24 ağaç borcu var. Yeşile olan sevgim 1996 yılında memleketim Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kurduğum Sorgun’da Gazeteciler Hatıra Ormanı oldu. İlk mesleğim gazetecilik olduğu ve ilk maaşımı gazetecilikten aldığım için ilkini Sorgun’da kurdum. İkincisi ise Yozgat’taki Kuvay-ı Milliye Hatıra Ormanı oldu” dedi. 

ANKARA’DA 43 HATIRA ORMANI
Ankara’da yaşadığı için en fazla hatıra ormanını burada oluşturduğunu hatırlatan Taşçı, 43’üncü hatıra ormanını ‘Taşçı Emlak Hatıra Ormanı’ olarak kurduğunu belirtti. 
Bakanlığın ağaçlandırma konusunda büyük destekler sağladığını kaydeden Taşçı, şunları kaydetti: 
“Biz vatan sevgisini vatana hizmetle vatana eser bırakmakla özdeşleştirsek daha iyi olur düşüncesindeyim. “Vatan, millet, Sakarya” söylemleri herkesçe her oturum ve sohbetlerde dile getirilir, önemli olan o sevgi kelimesinin içini doldurmaktır. O da vatana hizmetle olur. Orman Bakanlığı mensuplarının özverili çalışmaları ve ağaç dikmek isteyenlere her tür yardımı yaptıklarını unutmak mümkün değildir. Geçmişteki Yozgatlı hemşerimiz müsteşar Necati Uyar ve ekibinin, başmühendis Mehmet Karataş’ın teşvikleri hayatımın mihenk taşı olmuştur. Orman Bakanlığı’nın ağaçlandırma konusundaki çalışmaları medyada fazla yer almasa da, nasıl bir çalışma içerisinde olduklarını hani ya bilen biliyor. Ey zenginlerimiz kişi olarak şahsım yapmış olduğum hiçbir sosyal aktiviteyi vergiden düşmem (okul, cami, meydan, orman) Sizler vergiden düşseniz de gelin şu ağaçlandırma işini ciddiye alın. Hazreti peygamberimizin sözünü hatırlayın “Kıyametin koptuğunu görsen, birisinin elinde bir fide görürsen al ve dik. 
Allah’a çok şükür Ankara’da 43 ncü ormanı tamamladık. Herkes ve ilgili kişiler “Şahıs olarak bu kadar hatıra ormanı yapan yok, en fazla yapan dört beş, rekor sende” diyorlar. Ben rekor peşinde değilim de hizmet peşindeyim. Sayıyı inşallah 82 ye çıkartırım… 
Ankara’da 43, Yozgat’ta 1, Sorgun’da 1 ve diğer yerlere yaptıklarımı da sayacak olursak da daha çok yol kat etmem gerekir” diye konuştu. 

HATIRA ORMANI KURDUĞU İSİMLER  
Çevresinde ‘Ormanlar Kralı’ olarak da tanınan Salim Taşçı’nın hatıra ormanı kurduğu isimlerden bazıları şunlar:  
“Emin Çölaşan, Saygı Öztürk, Suna Öztürk, Nuran Öztürk, Fatma Taşçı, Bekir Coşkun, Mustafa Balbay, Hulki Cevizoğlu, Ümit Gürtuna, İsmet Solak, Orhan Tokatlı, Fatih Çekirge, Sedat Ergin, Yavuz Donat, Okan Müderrisoğlu, Tolga Taşçı, Tijen Taşçı, Muzaffer Özençel, Güray Soysal, Levent Demirsoy, Kemal Ilıcak, Emin Özgönül, Ayhan Aydemir, Yalçın Bayar, Muharrem Sarıkaya, Recep Tanıktan, Süreyya Üzmez, Süleyman Demirel, İzzet Begoviç, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Mevlana, Ahmet Yesevi, Hace Bektaş-ı Veli, Faruk Bildirici, Hülya Güzel, Kubilay Solak,Recep Tanıktan, Orhan Tokatlı, Teoman Erel, Ertuğrul Özkök, Seçkin Türesay, Avrupa Biriliği, Reha Muhtar, Tuncay Özkan, Uğur Dündar, Metin Uca, Meva Arıkan, Fulya Pekşen, Oya Armutçu, Nursel Erel, Uğur Mumcu, Apdi İpekçi, Çetin Emeç, A. Taner Kışlalı, Ş. Büyüka, O. Kılıç, C. Tanrıyer, S. Kaya,Seçkin Türesay, Ertuğrul Özkök, Meva Arıkan, Fulya Pekşen, Oya Armutçu, Nursun Erel, Yozgat, İsmet Solak, Kurthan Fişek, Deniz Şahin, Ümit Gürtuna, Yalçın Bayer, Ümit Sezgin, Yaşar Sökmensüer,  ”


Editör: TE Bilişim