Türk Ocağı Yozgat Şubesi’nin her hafta gerçekleştirdiği konferans serisinde bu hafta katılımcılara Yozgat Lisesi'nin tarihi anlatıldı.
Türk Ocağı Yozgat Şubesi’nde gerçekleşen konferansa Belediye Başkanı Kazım Arslan,Türk Ocağı Şube Başkanı Nefise Yüksel, Başkan Yardımcısı Hacı Çoban, Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi, Ruhi Bacanlı, Ülkem Yaz, Cüneyt Cesur, Onursal Başkan Necati Şahin, Türk Yerel Hizmet Sen Şube Başkanı Uğur Sağlamer ve üyeler katılım sağladı.
Araştırmacı- Yazar  Osman Karaca, tarihi bir öneme sahip olan Yozgat Lisesi’nde 1910 yılında bir futbol takımı kurulduğunu ve 1914 yılında Çanakkale Savaşı’na gönüllü olarak giden futbol takımında forma giyen oyuncuların, cepheye gitmeleri sonucu faaliyetlerini durdurduğunu söyledi.

Osman Karaca, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye’de kurulan ilk futbol takımlarından birisinin de 1910 yılında Yozgat’ta kurulduğunu ve 4 yıl sonra büyük savaş nedeniyle takımın faaliyetlerine ara verdiğini dile getirerek, “1910 yılında kurulan bu takımımız aynı zamanda Anadolu’da kurulan ilk futbol takımı olma özelliğini taşımakta” diye konuştu.
Osman Karaca, Yozgat Lisesi ile ilgili verdiği konferansında, Balkan Savaşı’nda babaları şehit düşen subay çocuklarının Yozgat Lisesi’nde parasız yatılı olarak okutulduğu bilgisini de paylaştı. Konuyla alakalı uzun bir konferans veren Karaca, daha sonra katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayarak, konferansını tamamladı.
DESTEK SÖZÜ

Yozgat Türk Ocağı’nı ziyaret ederek, konferansa katılan Belediye Başkanı Kazım Arslan, konferans sonunda Türk Ocağı üyelerine ve konferansa katılan vatandaşlara seslendi.

Yozgat’ı betonlaşmadan kurtararak, şehre yeniden tarihi, kültürel ve mimari alanda geçmişte sahip olduğu ruhu vermeye çalıştıklarını aktaran Arslan, Yozgat için ürettikleri ve bundan sonraki dönemde üretecekleri projeleri paylaştı.
Bir süre önce bina sıkıntısı yaşayan Yozgat Türk Ocağı’na yardımcı olarak Abide İşhanı’nda şube binası tahsis eden Arslan, Yozgat Türk Ocağı’na bir kez daha destek sözü verdi.

Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, başkan Arslan’a mevcut yeni şube binasının yetersiz kaldığını ve özellikle kalabalık konferanslarda binanı yetmediğini dile getirerek, yan taraftaki mekanında ocağa tahsisini talep etti. 
Kısa süreli ocak binasında incelemelerde bulunan Arslan, Nefise Yüksel’e konuyu dikkate alacağını ve çözüm üretilmesi için gerekeni yapacağını söyledi. Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel’de Belediye Başkanı Kazım Arslan’a ziyareti ve katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Nefise Yüksel, Belediye Başkanı Kazım Arslan’a Yozgat için yapacağı hayırlı hizmet ve projelerinde de başarı temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim