Sorgun Ziraat Odası Başkanı Murat Türkmen, tarla fareleriyle mücadele çalışmalarında kartal, tilki ve yılanların da zarar gördüğünü söyledi. Murat Türkmen, anız yangınlarının doğal dengeyi bozduğunu, yasak avlanmanın da buna sebep olduğuna dikkat çekti.

                Ziraat Odası Başkanı  Murat Türkmen, "Yozgat'ta keklik üretimi yapılıyor. Zaman zaman doğaya bırakılan bu keklikler maalesef avcılar tarafından vuruluyor. Ayrıca Kartal, tilki ve yılan da gerek avcı, gerekse fare ilacından dolayı öldürülüyor. Bu yüzden doğanın dengesi bozuluyor. Fareler çiftçilerin başına dert oluyor. Ben şahsım adına böyle bir durum duyduğum anda sonuna kadar bu işin takipçisi olacağım. Yeter ki bizi bu avlanmadan dolayı vatandaşlarımız köylülerimiz haberdar etsin.

                Keklik, süne, kımıl ve kenenin bir numaralı düşmanı Kartal, tilki ve yılan da farelerin düşmanı. Aslında çiftçi dostu bu hayvanlar, avcılar ve yanlış ilaçlama uygulamaları yüzünden nesillerinde azalma oldu. O yüzden fareler ve kımıllar çiftçinin üretimini ve ürün kalitesini ciddi derecede düşürmektedir" diye konuştu.

                Çiftçinin bu konuda şimdiden gereken önlemleri alması gerektiğini vurgulayan Açıkgöz, "Diğer illerimizde buğday fiyatı 650 Kuruştan satılırken bizim ilimizin buğday fiyatı süneden dolayı 450 kuruştan zor alıcı buluyor. Bunun sebebi ürün kalitesi düşüklüğü. Bizim buğdayımız neden yüksek fiyata gitmesin. Süne ile mücadelede Ankara Polatlı ve Çankırı başarmış, biz neden başarmayalım? Yeter ki çiftçimiz bu konuda daha duyarlı olsun" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim