Yozgat merkeze bağlı Büyükmahal köyü yakınlarında tesis edilmesi planlanan 'Büyükmahal Göleti' inşaatına hız verildi. Yaklaşık 4 bin dönüm tarım alanının sulayacak olan Büyükmahal Göleti'ndeki gövde inşaatı çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanıp, daha sonra da su tutulmaya başlanılacağı kaydedildi.

Büyükmahal Göletiyle birlikte yapımına başlanılan Sorgun Gülşehri Göleti inşaatının da devem ettiği kaydedildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2003 yılından günümüze kadar Yozgat'ta yürütülen sulama amaçlı projelere yenilerinin de ekleneceği ifade edildi. 
Yapımı devam sulama amaçlı gölet inşaatını gezip, ilgililerden bilgi alan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Türkiye'nin en önemli tarım bölgesi olmasına karşın Yozgat'ın su fakiri bir il olduğunu söyledi. Özdemir, bu amaçla tarımsal sulamada tasarrufu ön plana çıkartmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, ''Baraj ve göletlerimizde toplanan suyla tarım alanlarımızı sulayıp, daha bol ve kaliteli ürün almaya çalışıyoruz. Bunu yaparken, suyu israf etmeden kullanmak durumundayız'' uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim