Ziraat Odası’nın önemli hizmetler yürüten bir oda olduğunu belirten Özışık; “Yozgat’ın sanayileşmenin tarım ve hayvancılıktan geçeceğini beraber yaptığımız toplantılarda, SWOT analizlerde anlattık. Yozgat kabuğunu kıracaksa, sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini artıracaksa, rekabet gücünü artırabilecekse, ulusal pazara yeni firmalar çıkarabilecekse, uluslar arası pazara yeni ürünler çıkarabilecekse bunda Ziraat Odası çok önemli bir görev yürütecek” dedi. 

Ziraat Odası sıkıntılı bir süreç geçirdiğini hatırlatan Özışık, bu süreçte hem başkanın hem yönetiminin sorumluluklarını layıkıyla yerine getirdiklerini kaydetti. 
Özışık, şöyle konuştu: “Bu süreçte en anlamlısı bir önceki dönemde yönetimde olan arkadaşlarının başkanın yanında dik durması. Dimdik durması birbirine olan inançlarından kaynaklanmaktadır. Bu inanç ve güven bu ekibi tekrar Ziraat Odası’na göreve getirmişse bu ekip tertemizdir.Yozgat’ta siyasetle işimiz olmadı. Doğruya doğru yanlışa yanlış dedik. Yapılmayanları eleştirdik, yapılanlara da destek verdik. Mesela belediye başkanının göreve gelmesi bir yıl oldu. Yaptığı güzel çalışmaları her zaman destekliyoruz. Doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz.”

“BÜROKRAT VEKİL İSTEMİYORUZ”

Metin Özışık, gündeme ilişkin değerlendirmesinde de bürokrat adayların çokluğuna dikkat çekerek; “Önümüzdeki süreçte o kadar çok bürokrat aday adayının olmasını Yozgat için çok üzücü görüyorum. İş dünyasından gelen adayların desteklenmesi lazım  ki masanın bu tarafını da diğer tarafını bilen insanların artık vekil olması lazım” ifadelerinde bulundu. 

AÇIKGÖZ: “HİÇBİR BEKLENTİMİZ YOK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de, bu güne kadar hiçbir beklenti içerisine girmeden görevini yerine getirdiğini söyledi. 
Açıkgöz; “Ziyaretten mutluluk duydum teşekkür ediyorum. Yozgat’ta hiçbir beklentimiz yok. Memlekete bir taş koyanın da elini öpmeye hazırız. Bizim siyasi beklentimiz yok. Biz Yozgat için varız. Yozgat’a kim hizmet ederse yanındayız. Ama ne hikmetse ilimizde sivil toplum örgütleri ile bir şekilde kucaklaşıp, kol kola girilerek hizmet yapılmadı” diye konuştu. 

TARIMA DAYALI SANAYİ ŞART
Açıkgöz, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, yüzde 74’ü tarıma dayalı bir ol olan şehirde sanayinin de tarıma dayalı olarak yapılması gerektiğini belirtti. 
“İlimizde ürettiğimiz ürünü hammadde olarak sanayide kullanmak zorundayız. Ancak böyle kalkınırız” diyen Açıkgöz, şöyle konuştu: “Tarımdan gelen ürün sanayiye dönüştükten sonra yapılması lazım. Benim ilimde hububat varsa onun samanı dahi değerlendirilecek durumda. Sanayi deyince sadece domatesi al salça yap demiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası kardeş gibi çalışıyor, çünkü sanayisiz tarım olmaz, tarımsız sanayi olmaz. Onun için her türlü yanındayız destekliyoruz. Siyasilerimizin de bu noktada destek olması lazım. Kol kola olmamız lazım. Bizim konuştuklarımız birilerine yanlış geliyor olabilir ama bizim sadece hizmetimiz Yozgat için. Onun için Yozgat’a ne yapılacaksa açık bir şekilde masanın üzerine yatırmaya hazırız.

Editör: TE Bilişim