Yozgat Ziraat Odası tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bu yıl ilki gerçekleştirilecek ''Tarım ve Hayvancılık Fuarı'' düzenledi.
     Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz yaptığı açıklamada, 23-26 Eylül tarihleri arasında Yozgat'ta ilk defa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bir tarım fuarının açılacağını söyledi. Şuana kadar 55 firmanın müracaat ettiğini kaydeden Açıkgöz, ''Müracaatta bulunan firmalardan 40 tanesi Konya, Polatlı, Ankara, Kayseri, Çorum ve Kırşehir'den 15 firmamız ise Yozgat ve ilçelerinden iştirak edecekler.
    Bütün çiftçilerimiz bu fuarımıza davetlidir. Biz Ziraat Odası olarak çevre il ve ilçe ziraat odası başkanlarımıza fuarı açacağımızı söyledik, onlardan da destek alıyoruz. Güzel bir fuar olacak'' dedi.
     Türkiye'de artık yeni makinelerin gündeme geldiğini, bu marinaların iş gücünü, emek gücünü azalttığını, yani 20 kişinin yaptığı işi bir makinenin yaptığını vurgulayan Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, ''Bu nedenle biz çiftçilerimize yeni makineleri göstermek mecburiyetindeyiz. Şuanda fuarımıza Yozgat'ta olmayan makineleri özellikle davet ediyoruz, taş toplama makinesi, pancar söküm makinesi buna benzer değişik yeni çıkan makineleri davet ediyoruz'' diye konuştu.
     Vali Necati Şentürk'ün fuara büyük destek verdiğini bildiren Açıkgöz, bu desteklerle güzel bir fuar olacağına inandığını dile getirdi. Fuar açılışının olduğu gün Ziraat Odası'nın yeni binasının da açılışını yapacaklarını ve açılışa Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'ın da katılacağının altını çizen İsmail Açıkgöz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
     ''Her iki açılışımıza da çeşitli il ve ilçelerin Ziraat Odası başkanları da katılacak. Ayrıca siyasilerimizden de randevu almak kaydıyla bizzat kendimiz gidip davet edeceğiz. Bu fuarımız bizim bir defaya mahsus yapmayı düşünmüyoruz. Bu sene bizim ilk başlangıcımız, ilk olmasından dolayı belki eksiklerimiz olacaktır, KOSGEP ilk olasından dolayı desteği tam anlamıyla vermiyor ama ben şahsen gelecek yılda eğer Ziraat Odası Başkanı olursam 2011 yılında da Ticaret Odası Başkanımızla birlikte yapmayı düşünüyoruz.
    Çünkü ilimiz tarım ili, yüzde 74 tarıma dayalı bir ilsek bu yenilikleri görmek mecburiyetindeyiz, teknolojiyi takip etmek mecburiyetindeyiz, bundan dolayı bu fuarın devamlılık arz edeceğini düşünüyorum. Umarım bu günkü düşüncemiz devam eder ve her sene bu fuarı açarız Türkiye'deki yeni makineleri tanımak kaydıyla tarıma biraz daha ağırlık vereceğimizi düşünüyorum.''

Editör: TE Bilişim