Yozgat'ta Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) ile Ziraat Odası Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yoğun ilgi gördü. Yozgat TSO kapalı fuar alanında açılan ve 24 Nisan’a kadar açık kalacak fuarın açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Metin Özışık; “Yozgat Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HİOSB ile Kabalı Meyvecilik Projesi'nin Tarım Bakanlığının çözüm önerileriyle birebir uyuşmasına rağmen her iki projenin de sahipsiz kalmış olması bizleri üzüyor ve endişelendiriyor” dedi.

Yozgat 2. Tarım Fuarı'nın açılış törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Sivas Valisi Ali Kolat, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Kayseri Defterdarı Enver Çokyiğit, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı ve Baro Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, siyasi partilerin Yozgat milletvekili adayları, il başkanları, daire müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

                Fuarın açılış konuşmasını  yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat'ta bu yıl 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı Ziraat Odası ile birlikte ortaklaşa düzenlediklerini söyledi.

                Özışık; “Yozgatımız tarım ve hayvancılık açısından son derece büyük bir öneme sahip. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı, 15 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 24 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan fuarı 20-25 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza 22'si Yozgat'tan, 76_sı il dışından olmak üzere toplam 98 firma katılmaktadır.” dedi.

                AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, konuşmasında Türkiye'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Bozdağ, "Türkiye bugün düne göre daha iyi, yarın daha iyi olacak. Ülkemiz istikrarı AK Parti sayesinde yakaladı. Türkiye'de tarım ve hayvancılık önemli, Yozgatımızda hepsinden daha önemli. Biz AK Parti iktidarı olarak tarım ve hayvancılığa bugüne kadar önemli katkılar ve önemli destekler verdik. Fakat yılların açığını kısa sürede kapatmak olmuyor. Bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacaktır.” diye konuştu.

                Yozgat'taki Et Entegre Tesisi'nin Et Balık Kurumu'na devredildiğini belirten Bozdağ, “Yozgat'taki Et Balık Kurumu'nun çok kısa süre içerisinde faaliyete geçmesiyle birlikte iç Anadolu hayvancılık açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. Hayvancılığın bu yönde gelişmesine katkı sağlayacak. Tesis kapasite artırımına gidecek ve ayrıca yine onlarca trilyonluk yatırım yapacak.” dedi.

                MHP Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Ekici de Yozgat'ın kalkınmasıyla ilgili stratejik politikalar yapılırken, tarımı bir kenara koyan bir kalkınma modelini benimseyerek, şehrin bugünkü makus talihini değiştirmenin mümkün olmadığını söyledi.

     Tarımın geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Ekici, ''Tarımın teknolojiye dayalı bir tarım olmasını, tarım ürünlerimizin kalite ve niteliğinin artmasını, tarımsal alanlarımızın doğru bir şekilde temin etmek bir siyasetçi olarak görevimizdir. Yozgat tarımına hizmet eden herkese MHP adına ve kendim adına teşekkür ederim'' dedi.

     Sivas Valisi Ali Konat, bölgenin potansiyelini harekete geçirerek, bölgesel gelişmeyi hızlandırma ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmada, Orta Anadolu Kalkınma Ajansının üzerine düşen görevleri yerine getireceğini vurguladı.

                Yozgat Valisi Şentürk ise Diyarbakır ve Ankara Çubuk'ta pilot bölge olarak yapılan organize hayvancılık işinden sonuç alınması durumda organize hayvancılığa geçecek illerin başında Yozgat'ın geldiğini söyledi. Vali Şentürk, "Yozgat organize ve hayvancılık bölgesinin temeli çok kısa bir süre sonra atılacak. Bu benim de en çok değer verdiğim ve önemsediğim bir projedir. Valilik olarak organize hayvancılık sanayisi projesini yakından takip ediyoruz.'' dedi.

            Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra fuarda yer alan işletmelerin stantlarını gezdi. Fuarda sergilenen tarım aletlerinden mibzer, pulluk, bıçak, römork, pancar sökme makinesi ve diğer makineler ve traktörler çiftçiler tarafından dikkatlice incelendi.

Editör: TE Bilişim