Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Avustralya'dan ithal ettiği bin 149 besi sığırının ortaklarına dağıtımını gerçekleştirirken, 4 bin civarındaki ikinci parti hayvanları 22 Kasım'da getirmeye hazırlanıyor.
    Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, toplamda 20 bin besi sığırının kooperatif ortaklarına ve üreticilere dağıtılacağını ve daha fazlası için 2011 yılında da girişimlerinin olacağını vurguladı.
    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Avustralya'dan ithal ettiği bin 149 besi sığırının ortaklarına dağıtımını gerçekleştirdi. 4 bin civarındaki ikinci parti hayvanlar ise Kurban Bayramı sonrası 22 Kasım'da getirilecek.
    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nden yapılan açıklamada, Birlik ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü (EBK) arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde, ithal edilecek takribi 20 bin baş besi sığırından bin 149'unun, Tarım Kredi Kooperatifleri'nce dağıtımının gerçekleştirildiği bildirildi. Tarım Kredi Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım yaptığı açıklamada, Besi sığırlarının Avustralya'dan Derince Limanına getirildiğini vurguladı. Tarım Kredi ortakları için Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin ve Brown Swiss ırklarından ilk etapta bin 149 adet besi sığırını temin ederek, peşin veya kredili olarak dağıtımını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yıldırım, "Çok fazla talep gören bu uygulamamız ortaklarımızı son derece memnun etti. İkinci gemi ile 22 Kasım'da getirilecek olan yaklaşık 4 bin besi sığırını da ortaklarımıza dağıtacağız. En kısa zamanda da toplamda 20 bin baş besi sığırını üreticilerimize ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.
2011'DE DE YURT DIŞINDAN TEDARİK GİRİŞİMLERİMİZ SÜRECEK
    1581 sayılı yasa gereği ortaklarının ve diğer üreticilerin besi sığırı ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen 2011 yılı içerisinde de yurt dışından tedarik yapılması hususunda girişimlerin sürdüğünü belirten Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
    "Amacımız, tüketicilerimiz açısından besi dönemi sonunda katma değerin Türkiye'de kalması, güvenli ve ucuz gıda temini, hayvansal üretim yapan ortaklarımız ve çiftçilerimiz açısından ise tarımsal faaliyetlerin devamının sağlanması ve netice itibariyle ülkemiz hayvancılığının hak ettiği yere ulaştırılmasıdır."
Editör: TE Bilişim