Yozgat Lisesi’nde 1983-1986 yıllarında eğitim öğretim gören öğrenciler yıllar sonra yapılan etkinlikle yeniden bir araya geldi. Türkiye’nin birçok ilinden yapılan çağrıya kulak veren Yozgat Lisesi mezunları hafta sonu Yozgat Lisesi bahçesinde yeniden buluştu.
1983-1986 yıllarında eğitim gördükleri okullarının bahçesinde toplanan mezunlar birbirleriyle hasret gidererek, aynı zamanda öğretmenlerini de unutmadı. Eğitim öğretim gördükleri dönemde ki öğretmenlerini de davet eden mezun öğrenciler Tarihi Yozgat Lisesi’nde nostalji yaşayarak öğrencilik yıllarına yeniden döndü. Mezunların buluşma etkinliği ilk olarak Çapanoğlu Büyük Camii’de Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başladı. 1983-1986 mezunlarından olan Osman Şahin Büyük Cami’de ahirete göç eden öğretmenleri ve öğrenciler için Mevlid-i Şerif okuttu. Daha sonra Yozgat Lisesi’nin bahçesinde buluşan mezunlar hep birlikte okullarını gezdi. Farklı ve anlamlı görüntülerin ortaya çıktığı mezun buluşmasında 1983-1986 yılları arasında eğitim gören ve mezun olduktan sonra öğretmen olan bazı öğrenciler ise kendi öğretmenlerine, kendi öğrencilerini tanıttı. Üç kuşağın bir araya geldiği etkinlikte, eğitim öğretim gördükleri sınıfta toplanan öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’ta yalnız bırakmadı. Saim Kuş, mezun buluşmalarının önem arz ettiğini belirterek “Yıllar sonra farklı memleket ve farklı meslekler icra ederek, bir araya gelmek, hasret gidermek çok güzel ve anlamlı olsa gerek. Bu etkinliği organize eden arkadaşları tebrik ediyorum. Yozgat Lisemizde gördüğünüz gibi yeniden o tarihi ve orijinal haline ve dokusuna kavuşuyor” dedi. Organizasyonu gerçekleştiren Bekir Vefa Kazancık ise “Birliğimizi beraberliğimizi korumak, dayanışmamızı kültürümüzü muhafaza etmek amacıyla toplanıyoruz. Geleneksel hale gelmiş durumdadır. Arkadaşlarımızdan katılım çok fazla oldu. Türkiye’nin bir çok ilinden gelen arkadaşlarımız geldi. Şuanda eskiyi yad ediyoruz. Habibe Kökten, Hüsnü Halıcıoğlu, Muammer Öztürk hocalarımızda gelerek bizleri mutlu etti. Takım halinde o kadar mutluyuz. Geleceğe yönelik planları tartışıyorlar. Bu organizasyonumuz daha da gelişerek büyüteceğiz. Bu ismini sayamadığımız birçok arkadaşımızı emeği ile oldu. Kimsenin kimseye selam vermediği bir dönemde diğer şehirlerden gelerek fedakarlık yapıyorsa insanlık daha ölmemiştir. Biz bunları tohumları yetiştirmeye ve çocuklarımıza intikal etmeye çalışıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi ömrümüz olduğu sürece tutacağız. Osman Şahin kardeşimizin önderliğinde mevlidimizi yaptık. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bunu geleneksel hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Tansel Özdemir ise, “Biz bunu geleneksel hale getirip zaman içerisinde diğerleri ile bütünleşip Türkiye çapına dağılmış arkadaşlarımızı ve hocalarımızı bir araya getirip Yozgat’ımıza neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz tartışacağız. Seneye bu organizasyonlarımızı daha etkin ve ailelerimizle birlikte yapacağız. Sizlerin ilgisinden dolayı da teşekkür ediyoruz” İfadelerini kullandı. Mezunların buluşma etkinliği daha sonra Hayri İnal Konağı ve Kent Park Sosyal Tesisleri’ndeki etkinliklerle devam etti.

Editör: TE Bilişim