Bir süre önce tarihi dokusuna kavuşması için başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında Yozgat Lisesi’nin mevcut duvarı yıkılmış ve okulun kot farkı da düşürülmüştü. Yıkılan duvarın yerine yeni inşa edilen duvarda sona gelinirken inşaat çalışması ve güvenliği için monte edilen koruyucu  tahta perdelerinde sökülmesinin ardından okulun yeni çehresi de ortaya çıktı.

Duvar kısımlarında yüklenici firma çalışmaların sonuna gelirken, tarihi lisenin duvarı da geçmişindeki orijinal haline döndürüldü. Son olarak demir korkuluklarının da montelendiği tarihi lisenin duvarında yapılan çalışmalar Yozgat Lisesi’nin 1930’lu yıllarda çekilmiş fotoğrafı referans alınarak gerçekleşti. 119 Yaşındaki tarihi Yozgat Lisesi binasının çevresindeki dolgu alanlar boşaltılırken, okulun ön kısmına inşa edilen yüksek taş duvarlar ise yerinden yıkılarak yerine mevcut geçmişinde yer alan taş duvar inşa edildi. Söz konusu projeyle tarihi Yozgat Lisesi’nin kaybolan yüzü yeniden ortaya çıkarken, duvarın geri çekilmesiyle de Lise Caddesi’ndeki daralmanın da önüne geçilmiş oldu.

Okulun restorasyon çalışmalarını yürüten yetkililer ise henüz çalışmaların tamamlanmadığını ancak okulun ön duvar kısmında sona gelindiğini söyledi. Okulda eğitim ve öğretiminde devam ettiğini ve çalışmaların eğitim öğretime engel teşkil etmediği de ifade edildi.   

Editör: TE Bilişim