Yozgat Belediyesi, Çapanoğlu Büyük Cami Külliyesi içerisindeki tarihi hamam ve sıra dükkanların restorasyonu için hazırlattığı projeyi, Anıtlar Yüksek Kurulunun onayına sundu.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki bölümden oluşan ve ilk bölümünün Çapanoğlu Ahmet Paşa'nın büyük oğlu Mustafa Bey tarafından 1779 yılında, ikinci kısımının ise kardeşi Süleyman Bey tarafından 1794-95 yıllarında yaptırılan Çapanoğlu Büyük Caminin geçen yıl restoresinin yaptırılarak, ibadete açıldığını, çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.
     Külliye içerisinde yer alan ve tarihi cami yanına Çapanoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılan hamam ile bitişiğindeki sıra dükkanların restore edilmesi için proje hazırlattıklarını ifade eden Başer, projeyi onay için Anıtlar Yüksek Kurulu Sivas Bölge Müdürlüğüne gönderdiklerini dile getirdi.
''ÇALIŞMALAR GELECEK YIL BAŞLAR''
     Projenin onaylanmasının ardından tarihi cami çevresindeki diğer tarihi yapıların da restore edilmek suretiyle güzel bir görünüme kavuşturulacağının altını çizen Başer, kurul tarafından gerekli onayın verilmesi halinde çalışmalara gelecek yıl başlayabileceklerini kaydetti.
     Öte yandan tarihi Çapanoğlu Çarşı Hamamı işletmecisi Hakan Çelik, hamamın iç kısmını 120 bin lira harcama yaparak aslına uygun ahşaptan restore ettirdiklerini, mermer bölümlerinin de yenilendiğini, dış cephenin de restore edilmesiyle hamamın tarihi cami ile birlikte güzel bir görünüme kavuşacağını bildirdi.
İSTİKLAL PARKI AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
    Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı ''İstiklal Parkı'' 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek törenle açılacak.
    İstanbulluoğlu Mahallesi Muhtarı Erdoğan Deniz'in girişimleri sonucunda Milli Eğitim Bakanlığından park yapılması için izin alınan İstanbulluoğlu ile Mutafoğlu mahallelerinin ortasında kalan İstiklal Lisesi bahçesinde belediye tarafından yaptırılmaya çalışılan çok amaçlı parkta sona gelindi.
    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 500 metrekarelik alanda 50 bin lira harcama ile yapılan İstiklal Parkının açılışını da önemli bir güne denk getirmeyi uygun bulduklarını söyledi. Başer, ''Hem çocuklar, hem de büyüklerin kullanabileceği, oyun alanları, yürüyüş parkuru, dinlenme bölümlerinin bulunduğu parkımızı Cumhuriyet Bayramı törenleri sonrasında düzenleyeceğimiz törenle yapacağız'' dedi.
Editör: TE Bilişim