Her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle dün Yozgat Çapanoğlu Camii’nde İl Müftülüğü tarafından ‘Kur’an-ı Kerim ziyafeti’ düzenlendi.
    Saat 15:00’de İkindi Namazı öncesi camii cemaatine yönelik düzenlenen programa Yozgat Valisi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, din görevlileri ve cami cemaati katıldı.
    Programın açılış konuşması yapan İl Müftüsü Nuh Korkmaz, programla ilgili bilgiler aktırdı, haftanın önemine işaret etti.
    Daha sonra İstanbul Ataşehir Zekeriya Bey Camii İmam-Hatip’i Fatih Kılıçoğlu, Ankara Maltepe Cami İmam-Hatip’i Mustafa Demir, Manisa Merkez Hacı Yahya Cami İmam-Hatip’i Ahmet Aksoy, İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Kursiyesi Adnan Demir, okudukları Kur’an-ı Kerim’lerle camide bulunanlara doyumsuz, manevi zenginlik dolu dakikalar yaşattılar.
    Manevi havanın hat safhaya ulaştığı etkinlik sonrası vatandaşlar bu tür etkinliklerden genellikle haberdar olamamaktan dert yanarken, programa katılan ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
    Camiler ve Din Görevlileri Haftası ülkemizde 1986 yılından bu tarafa kutlanıyor.
Editör: TE Bilişim