ÖZIŞIK: “CİDDİ KAYIPLARA NEDEN OLUR”

Yaklaşık 400 bin TL bütçe ile hazırlanan, 70 bin ziyaretçi potansiyeli olan Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın yakın tarihlerde iki farklı şekilde yapılacak olması ekonomik ve sosyal alanda geri kalmışlık sorunları yaşayan Yozgat için ciddi kayıplara neden olacak!

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, 5 yıldır Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın aynı ay içerisinde Sorgun’da da planlanmış olmasının fuar kültürü ve ekonomik getirisi bakımından büyük kayıplara neden olacağı görüşünü savunuyor.   

KOSGEB desteği ile gerçekleştirilen fuara her yıl komşu 13 ilden taşıma yolu ile katılımcı sağlandığına dikkat çeken Özışık; “5 yıldır Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir fuar. Nisan ayının hangi gününde yapılırsa yapılsın Sorgun adına da Yozgat adına da zarar verecektir. Yozgat’ta yapılan fuarda katılımcı firmalar yaklaşık 20 milyon TL’lik bir satış cirosuna ulaşıyor. 

“AYNI ANDA İKİ FUAR KAYBETTİRİR”

Tarım ve hayvancılık bakamından potansiyelimiz ortada. 13 ilden taşıma yapıyoruz. İyi bir bölgedeyiz. 78 bin ziyaretçi olan fuar için bu yıl ki ziyaretçi beklentisi 100 bin. 200’e yakın firma katılıyor. Böyle bir fuarda birleşmek yerine ayrı ayrı fuar yapmak, üstelik bir birine yakın tarihlerde yapmak etkili bir fuarın engellenmesi demektir. Yozgat ekonomisi, çiftçisi adına önemli getirisi olan fuar tarihini son müracaatla 2-5 Nisan tarihlerine çektik, fakat zaman aralığının bir birine yakın olması Yozgat’a zarar verir” diye konuştu. 

5 YILDIR NİSAN AYINDA YAPILIYOR

Geçmiş fuar tarihleri hakkında da bilgi veren Özışık, şunları söyledi: “Bu güne kadar yaptığımız fuar tarihleri ortada, 2014 yılında 24-27 Nisan, 2013 yılında 21-24 Nisan, 2012 yılında ise 11-14 Nisan tarihleri arasında fuarlarımızı gerçekleştirmişiz. Bunu bilerek aynı tarihte fuar yapmak bölge çiftçisine, üreticisine kar getirmez.”

ARSLAN: “İLK TARİHİ BİZ ALDIK”

Öte yandan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan da açıklamasında; “Fuar tarihini ilk olarak biz aldık, TOBB’da önce biz yayınlattık” dedi. 
Yozgat’ın fuarI Nisan ayında yapıyor olmasının Sorgun’un da Nisan ayında yapmasına engel teşkil etmediğini ileri süren Arslan, amaçlarının kesinlikle “Yozgat-Sorgun” ayrımında bulunmak olmadığını iddia etti. 

“BÜYÜK YOZGAT’I DÜŞÜNÜYORUM”

“Sorgun Ticaret ve Sanayi Başkanı olarak büyük bir Yozgat düşünüyorum” diyen Arslan, şunları söyledi: 
“Ayrım içine giren veya Sorgun milliyetçiliği yapan bir ardam değilim. Benim hedefim büyük Yozgat. Yozgat’taki fuara hiçbir zaman davet edilmedim,   Sıradan bir vatandaşmış gibi gelip gittim. Yozgat kanatları ile uçacak. Neden biz birlikte büyümeyelim. Bu güne kadar bize gelinse diğer ilçelere gidilse birlikte güç birliği yapalım denilse daha etkili bir fuar yapardık.” 

Editör: TE Bilişim