Sorumlu kurum müdürünün dinlemekle yetindiği karşılıklı konuşmada, Vali Yazıcı yolların kış gelmeden bir an evvel yapılmasını istedi, tüm Yozgatlı’nın istediğini bir  kez de valilik makamından yüksek sesle  dile getirdi. Vali Abdulkadir Yazıcı, dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 6.Bölge Müdürlüğü tarafından Yozgat’ta yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi aktaran bölge müdürüne tamamlanamayan yol çalışmaları için tepki ve hızlandırma talebinde bulundu.
Kurumların performans ve projelerinin anlatıldığı toplantıda özellikle Yozgat’ın yıllardır bitirilemeyen karayolu çalışmaları da gündeme geldi. Karayolları 6.Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Yozgat’ın çeşitli bölgelerinde yol yapım çalışmalarının halen sürdüğünü ve bazı bölgelerde çalışmaların sonuna yaklaşıldığını belirtti. Özellikle can kaybına neden olan kazaların yaşandığı Yozgat- Yerköy arasında Saray Köyü’nden sonra üst yapı manasında çalışmaların tamamlandığını söyleyen Aydoğan Aslan, Saray Köyü’nden sonra Saray-Yerköy arasında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.



Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydoğan Aslan’ın sunumunu tamamlamasının ardından konuşan Vali Yazıcı, artık Yozgat’ta devam eden yol yapım çalışmalarının bir an evvel sonlanması gerektiği uyarısında bulundu. Vali Yazıcı “Yol çalışması geniş ve uzun iş bunun farkındayız, kolay iş değil ancak özellikle olmazsa olmaz olan Yerköy ve Akdağmadeni arası önemli bana göre. Geçen Saray bölgesinde sel geldi o bölgeye ve yolda trafik kilitlendi. Menfez yapımı gerekliydi ancak yapmadılar. Bu yıl hiç olmazsa Yerköy-Yozgat arası tamamlanabilir” dedi.
Vali Yazıcı, yapılan çalışmaların sonucuna bakıldığında bazen iyi niyetten şüphe duyulduğunu da belirtti. 
Özellikle trafiğin çift şeritli yollardan aktığı noktalarda çalışmalar nedeniyle tek şeride düşen yollarda kazaların meydana geldiğinin altını çizen Yazıcı, “Sürücüler refleks olarak yol teke düştüğünde bunun farkına varamayabiliyor ve bunun sonucunda da kazalar meydana geliyor. Yolun tek şeride düştüğünü haber veren o kırmızı uyarıcı trafik işaretçilerini biz Yozgat’a dikene kadar bir tarafta 6 kişi, diğer tarafta 5 kişi trafik kazasında vefat etti” şeklinde konuştu.

Farklı illerde bu çalışmaların daha sağlıklı ve özverili gerçekleştiğini de söyleyen Abdulkadir Yazıcı “Bizde de çok şükür başladı ancak aylarca bu tür konular ihmal edildi. Bir ilin şerefi giriş çıkış yollarıdır. Herkes tarafından gözaltında tutulan yerlerdir. Ben bu noktada biraz daha bu yolların üzerine düşmenizi sizlerden istirham ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim