İstanbul Kuyumcular Odası tarafından BDDK’ya yapılan başvuru neticesinde BDDK’nın başvuruyu olumlu bulduğu ve Ekim ayı itibariyle yapılacak düzenlemeyle taksitli altın satışında 6-9 ay arasında taksit yapılabileceği ifade edildi.
İstanbul Kuyumcular Odası’nın başvurusunu olumlu bulan Yozgat Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ali Kamanlı’da kredi kartıyla taksitli altın alışverişinin sektöre olumlu yansıyacağını ve altın alışverişini artıracağını söyledi.

Birçok müşterinin peşin olarak altın almakta zorlandığını belirten Mehmet Ali Kamanlı “Kredi kartıyla taksitli satış olduğunda müşterilerimiz daha rahat alışveriş yapabiliyordu. Örneğin çeyrek altın almak yerine bilezik alıyor ve bunu bir iki taksitle rahat ödeyebiliyordu ancak kredi kartına taksit sınırı geldikten sonra müşterilerimiz artık bunu yapamaz oldu buda alışverişimizi biraz düşürdü” dedi.

Söz konusu düzenlemenin müşterilerin menfaatine olacağını ve onların alışveriş imkanına katkı sunacağını da ifade eden Kamanlı “Burada sarraf arkadaşlarımızın ekstra bir kazancı yok. Kredi kartıyla yapılan alışverişler daha çok bankalara yarıyor ve müşterilerimize ödeme kolaylığı sağlıyor bu noktada olumludur. Bizlerinde işlerini artıracaktır. Ancak kredi kartıyla alışverişi kötü amaçlı kullananlarda olabiliyor. Kart ile aldığı altını yarı fiyatına başka bir dükkana bozdurup farklı amaçlarla kullananlar oluyor buda işin riskli yanıdır buna da dikkat etmek lazım” şeklinde konuştu.
BDDK başkanı da sarraflardan gelen talebe olumlu baktıklarını ve hükümet yetkilileriyle konuyu görüştüklerini ve çok yakında söz konusu düzenlemenin yürürlüğe gireceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim