Yozgat Belediyesi, ıslah çalışmaları kapsamında sebze hali içerisinde 2011 yılında süt, peynir, yoğurt, kaymak, pekmez, yumurta, bulgur, fasulye, nohut, mısır gibi yöresel tarımsal ürünlerin satışını yapan esnaf için sebze hali içerisine yaptırılan 10 işyerini daha önce yıktırmıştı. 
Düğün Salonu'ndan Polis Merkezi'ne kadar olan bölgedeki yıkım çalışmaları için ise verilen süre doldu, işyerlerinin tahliyesine başlanıldı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, sebze halinin amacı dışında kullanılmaya başlandığını, mevcut haliyle şehrin gelişmesinin önünde önemli bir engel teşkil ettiğini söyledi. 
Sebze halini ıslah etmek amacıyla hazırladıkları proje kapsamında mevcut düğün salonundan polis merkezi binasına kadar olan kesimin yıkılmasının planlandığını belirten Arslan, ''Sebze hali içerisine sonradan yapılan 10 işyerinden sadece 2'sinde esnaf vardı. Bunlar da başka yere taşındı. Boşalan bu işyerlerini yıkarak çalışmalara başlamıştık. 
Zaman içerisinde sebze halini daha uygun bir yere taşıyıp, sebze halinin bulunduğu alanı tamamen açacağız, nefes alınabilecek bir alan yapacağız. Ama ilk etapta düğün salonu, aşevi ve daha önce sağlık ocağı olacak kullanılan binalar yıkılıp, park haline dönüştürülecek'' dedi.

Editör: TE Bilişim