Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaptığı açıklama ile şehir merkezinde yaşanan su kesintilerinin nedenlerine açıklık getirdi, çözüm planlarını kamuoyu ile paylaştı. Arslan, il genelinde yaşanan kuraklıkla birlikte eskiyen şebekelerin sık sık arızalara neden olduğunu söyledi.

ESKİYEN SU ŞEBEKELERİ
ARIZAYA NEDEN OLUYOR


Başkan Arslan, şehir içi içme suyu yer altı şebekelerinin eski olmasından kaynaklı arızaların sık sık meydana geldiğine dikkat çekerek;
“Şebekenin eski olmasından kaynaklı sık sık arıza, kırılma, patlamalar oluyor. Ayrıca elektrik kesintisi ve arızaları sebebiyle zaman zaman sistem devre dışı kalabiliyor. Bu da su kesintilerinin yaşanmasına neden oluyor” dedi.

KURAKLIK GÖLETLERİ
KURUTTU


Ülke genelinde yaşanan kuraklığın Yozgat’ta tarım alanlarının yanı sıra özellikle göletlerde su çekilmelerine neden olduğu gerçeğine vurgu yapan Arslan, aşırı kuraklık yüzünden içme suyu kaynakları ile birlikte göletlerde su seviyesinin azaldığına dikkat çekti.

SU KULLANIMINA DİKKAT
ETMİYORUZ!


Yaşanan kuraklıkla birlikte yaşanan sorunun su kullanımındaki duyarsızlık yüzünden özellikle yüksek mahallelerde ikamet eden vatandaşların su sıkıntısı yaşamasına neden olduğunu kaydeden Arslan, şunları söyledi:
“Aşağı mahallelerde oturanlar kuraklığa rağmen yükseklerde oturanları düşünmeyip aşırı su tüketiyor. Bahçe sulama, halı yıkama, araç yıkama, kaçak kullanım gibi nedenler su basıncını düşürünce yüksek mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımız su sıkıntıları ile karşı karşıya kalıyor. Bütün bunlara rağmen su kesintisi yapmıyoruz, Yozgat'ın yüzde 90’lık bölümünde su sıkıntısı yok ama, bu gibi sebeplerle yüksek yerlerde su sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor.”

SORUNUN FARKINDAYIZ,
ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Arslan, su kesintilerinin nedenlerine ilişkin açıklamasında çözüme yönelik çalışmalar da yaptıklarını hatırlatarak;
“Bütün bu sorunları gidermek ve halkımızın kuraklıktan ve bu sorunlardan en az etkilenmesini sağlamak için 24 saat çalışıyoruz. Sorunun farkındayız, çözümü için gayret sarf ediyoruz. Buna rağmen bu arada, yeni bazı kuyular devreye sokuldu, yeni sondajlar yapıldı, aksi halde sorun daha fazla hissedilirdi. Halkımızın da su kullanımı konusunda titiz olmalarını beklemek hakkımızdır diye düşünüyoruz” diye konuştu.

MUSABEYLİ CEMİL ÇİÇEK
BARAJI DEVREYE GİRECEK


Başkan Arslan, Yozgat ve Yerköy Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacını karşılayacak olan Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’nın önümüzdeki aylarda Yozgat’a bağlanması ile su sorununun tamamen ortadan kalkacağının müjdesini verdi.
Arslan, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek; “Yozgat’ta kuraklığa, eskiyen ve sürekli arıza veren şehir içi içme suyu şebekesine rağmen su kesintilerini azami ölçüde tutmaya, halkımıza sorunu yansıtmamaya çalışıyoruz. Günlük değil, kalıcı çözüm yolları kapsamında 24 saat çalışıyoruz. İnşallah Yozgat’ta su sorunu önümüzdeki aylarda tamamen ortadan kalkmış olacak” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim