Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla program düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Saraykent Süt Üreticileri Birliği ve İl Müdürlüğü tarafından Saraykent Merkez İlköğretim Okulunda düzenlenen programa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Saraykent Süt Üreticiler Birliği Başkanı Necmettin Kaya Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öcal, İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş, İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Birlik Başkanları ve çiftçiler katıldı.




KAYA: “SÜT MERKEZİ
SARAYKENT” 
Açılış konuşması yapan Saraykent Saraykent Süt Üreticiler Birliği Başkanı Necmettin  Kaya; “İlçemizdeki sütün değerlendirilmesi noktasında son iki yılda önemli gelişmeler kat edildiğini belirterek , mevcut süt üretimini artırmak ve sütün toplanmasında daha da iyi çalışmalar yapılacağını” dedi. 
ÖZDEMİR: “23 BİN TON SÜT PAZARLANDI”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaaddin Özdemir de konuşmasında sütün insan sağlığında önemine değindi. 
Yozgat’ın son yıllarda süt üretiminde ciddi bir potansiyele ulaştığını belirten Özdemir, şöyle konuştu: 
“İlimizde 2015 yılı itibarı ile 215 bin 515 adet büyükbaş hayvan, 350 bin adet de küçükbaş hayvan bulunmaktadır. 2014 yılında pazarlanan süt miktarımız ise 23 bin 343 ton civearındadır. Bu miktar süt için üreticilerimize ödediğimiz destekleme miktarı 1 bin 216 bin 550 TL’dir. Ayrıca 2014 yılında süt desteklemesi yanında anaç sığır, buzağı, besilik erkek sığır desteklemesi,anaç manda desteklemesi, anaç küçükbaş hayvan desteklemesi, arılı kovan desteklemesi olarak ilimiz genelinde yetiştiricilerimize 14 milyon 403 bin 80 lira ödeme yapımıştır.”
Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim İlker İpek tarafından “ İlimizdeki Süt Sığırcılığına Genel Bakış”, Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesinden Dr. M.Akif Boz tarafından  “Hayvan Besleme”, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Mustafa Şahin tarafından “Sütte Kalıntı ve Sağım Hijyeni”, Gıda Mühendisi Nihan Eren tarafından ise “ Sütte Muhafaza ve Soğuk Zincir” konularında üreticiler bilgilendirildi. 
Sunumların ardından plaket töreni ve süt dağıtımı ile 21 Mayıs Dünya Süt Günü programı sona erdi.



Editör: TE Bilişim