Kongrede, Süt Üreticileri Birliği’nin 2014 yılı mali bütçesi ibra edilerek 2014 yılı mali bütçesi onaylandı. Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği Başkanı Eyyup Elmalı, kongre sonrasında yaptığı konuşmada, süt üreticileri birliğine kayıtların her geçen gün arttığını, birliğin en büyük amacının, Akdağmadeni’nde süt üreticilerini bir çatı altında toplayarak, onların ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ise, Türkiye’nin tarım alanında büyümeye devam ettiğini belirterek,” Türkiye t,arım alanında dünya sıralamasında 11'inci sıralardayken yedinci sıraya, Avrupa ülkelerinde dördüncü sıradayken ise bugün birinci sıraya gelmeyi başarmıştır. Bu tür birliklerle çiftçimiz daha fazla gelir elde ederken, üretimi de daha bilinçli yapmaktadır” dedi.
Tarımsal büyümenin her geçen yıl artış gösterdiğini belirten Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) 2014 yılında 17 projenin sunulduğunu söyleyerek, bakanlığa sunulan projelerin tamamına onay alındığı sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim