Arapseyfi’den gelen suyun ana terfi hattında yer alan boruların sık sık patlamasından dolayı şehir merkezinin belirli bölümlerine su verilemezken, belediyeden yapılan su kesintisi anonsuyla birlikte Yozgatlı vatandaşlarda çeşmelerde uzun kuyruklar oluşturdu.
Kurak bir yaz sezonu yaşayan Yozgat’ta yedek olarak bekletilen içme suyu göletlerinin de kuruması sonucu su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar sık sık kesilen su yüzünden şikayetçi olduklarını belirtti.

Öte yandan sık sık yaşanan su kesintilerinin ise ana terfi hattı üzerine yapılan inşaattan kaynaklandığı da iddia edildi. Bahçeşehir Mahallesi’nde Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü altında yer alan  arazi üzerine yapılan inşaatın su terfi hattının içinde yer alan bir bölgede bulunduğu ve bu yüzden de inşaatta yapılan çalışmalar neticesinde de sık sık borunun patladığı belirtilirken konunun kısa sürede çözüleceği de bildirildi. Vatandaşlar ise Yozgat’ta yaklaşık 10 yıldır su problemi yaşamadıklarını ancak son günlerde meydana gelen su kesintilerinden dolayı olumsuz etkilendiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim