Yozgat Merkeze bağlı Koyunculu, Yeşilova, Musabeyli, Topaç ve Battal köylerindeki tarım arazilerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından 30 bin adet parazitoid salımı yapıldı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat'ta hububat ekim alanlarında buğdaya en fazla zararı süne ve kımılın verdiğini belirterek, ''Bu zararı en az seviyeye indirmek için tüm mücadele yöntemlerini ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, süne populasyonunu ekonomik zarar seviyesinin altında tutmaya çalışıyoruz'' dedi.
Süne mücadelesinde ve diğer zararlılarla mücadelede biyolojik mücadele yöntemlerinin doğal dengenin korunması açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Özdemir, özellikle süne mücadelesinde zararlının doğal düşmanlarının korunması ve desteklenmesiyle bu canlılara yaşam alanları oluşturarak, çoğalmalarını sağlamanın gerektiğini ifade etti.
Özdemir, ''2005 yılından bu yana Ülkesel Süne Biyolojik Mücadelesi kapsamında ilimiz kışlaklarından toplanan kışlamış ergin süneler Konya İlinde bulunan laboratuara gönderiliyor. Laboratuarda üretilen parazitoidler de ilimiz hububat ekim alanlarına bırakılarak, mücadele yapılıyor'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim