TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından restorasyona alınan binada gerçekleşen çalışmalar aralıksız devam ederken, binanın iç kısmında kaba işlerin büyük ölçüde tamamlandığı ve ince işlerinin gerçekleştiği bildirildi. Restorasyon çalışması süren binanın özellikle geçmişteki kullanımından kaynaklı büyük ölçüde bozulmalar ve yıpranmalara maruz kaldığı ve bundan dolayı yürütülen çalışmaların daha hassas gerçekleştiği de ifade edildi. 
Tarihi binanın tavanları ve yer kaplamaları da aslına uygun şekilde yeniden dizayn edilirken, iç kısım duvarlarında da alçı çalışmalarının sonuna gelindi. Binada çalışmalarını aralıksız sürdüren yüklenici firma yetkilileri sorunsuz şekilde çalışmaların devam ettiklerini ve çalışmaların bina içinde gerçekleştiği için mevsimsel şartların kendilerini çok zorlamadığını kaydetti. 
Yaklaşık  30 günlük bir sürede binanın tavan, yer, kapı ve pencerelerinde ki çalışmaların sonlanacağını sonrasında ise diğer ince işleri tamamlayacaklarını bildiren yüklenici firma tarihi binanın bahçesine ise Yozgat Belediyesi’nin bir proje uygulayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim