Merkeze bağlı Salmanfakılı Köyü’nde tüm il genelinde olduğu gibi kuraklık sonucu mevcut su kaynakları yetersiz kalınca köylülerde köyün 3 kilometre uzaklığında bulunan kaynaktan köye yeni su kaynağı temin etti. İmece usulüyle el ele veren köylüler köyün su sıkıntısını çözmek ve kuruyan çeşmeleri yeniden akıtabilmek adına seferber oldu.

Köyde evlere su çıkmaması ve köyün mevcut çeşmelerinin de kuruması sonucu çareyi yeni su kaynakları aramakta bulan köylüler köyün 3 kilometre uzaklığında tespit ettikleri su kaynağını ve dere suyunu borular vasıtasıyla köye ulaştırmak için çalışma gerçekleştirdi.
Hayvanlarını sulamak için su kaynakları yerine akarsu kaynaklarını tercih eden köylüler kuraklığa ve aşırı su tüketimine karşıda önlem aldı.

Olası büyük bir kuraklık ve susuzluk durumuna karşı teyakkuza geçen köylüler imece yöntemiyle hep birlikte maddi ve manevi destekle köylerine yeni su kaynağı temin etti. Köy muhtarı Abdullah Kılıç kışın yeterli yağış olmaması ve yazında kurak geçmesiyle kuraklıkla karşı karşıya kaldıklarını ve köyün bazı evlerine hiç su çıkmadığını söyledi.

Bunun sonucunda su kaynağı arayışına girdiklerini de belirten muhtar Abdullah Kılıç “Bulduğumuz su kaynağını borularla köyümüze getirme kararı aldık. Köylülerimizin kimisi maddi kimisi manevi  ve bedeniyle bizlere destek oldu. Asıl büyük desteği ise köylümüz olan Ankara’da ikamet eden iş adamı Veli Baran verdi ve maddi destekte bulundu. Suyun başına bir set yaptık ve yaklaşık 3 kilometre de boru döşeyeceğiz ardından bir su deposu inşa edeceğiz ve birkaç yere de çeşme yapacağız” dedi.

Projeye destek veren hayırsever Ahmet Aksoy ise “Köyümüzün su sıkıntısını gidermek için yola çıktık. Konuyu iş adamımız Veli Baran’a ilettik oda ne gerekiyorsa yapın ben maddi ve manevi destek veririm dedi. Bu projede emeğini esirgemeyen Battal Coşkun, Mehmet Karga, Murat Kılıç, Hasan Kılıç’ta destek verdi. İnşallah köy camisine birde şadırvan inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim