Belediye Başkanı Yusuf Başer' in başkanlığında toplanan Belediye Meclisi yıllık gelir tarifesinde uygulanacak olan zamları ve değişiklikleri komisyonca değerlendirerek oylamaya sundu. Değişiklikler arasında en dikkati çeken konular ise şebeke sularına yapılan zam ve işyerlerinden tahsil edilen iş yeri açma ruhsatının birim fiyatının sabitlenmesi oldu.
    Belediye komisyonunun öngördüğü yüzde 30'luk su ton fiyatlarının zammına Belediye Meclis üyeleri itiraz ederek yüzde 21'lik bir artışa mutabık olunarak, 2011 yılında evlerde kullanılan 1 ton su bedeli 2 TL olarak belirlendi. 
    Meskenlerde akıllı sayaç kullananların 1 ton su için ödeyeceği miktar ise 1.70 TL olarak belirlendi.Bu zam ile ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Başer; “İlimizde şebekeler ile dağıtılan suyun Belediyemize yansıyan ağır bir maliyeti söz konusudur. Başka şehirlerdeki bir çok Belediyeler bu işten para kazanırken biz amorti etme çabalarına düşüyoruz. Şehrimizin rakımı dolayısıyle bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Örneğin Kayseri ili büyük şehir belediyesi olmasına rağmen 100 bin TL elektrik masrafıyla tüm şehrin suyunu dağıtırken biz 450 bin TL' ile ancak dağıtabiliyoruz. Fakat asıl nokta bu değil, asıl mesele Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu işten milyonlarca lira kazanırken biz yaptığımız tahsilatlarla elektrik faturamızı zor ödüyoruz. Önceden bir şekilde ödemeyi düzene koyuyorduk ve kısım kısım ödüyorduk ama elektrik dağıtımıda özelleştirildiği içinde faturalarımızı gününde ödememiz gerekiyor artık” diye konuştu. 
    İş yerlerine uygulanan iş yeri açma ruhsatlarında ki metre kareye oranla yapılan fiyat ayrımlarına ise düzenleme getirilerek iş yeri ölçüsü 100 metre kare olanında bin metre kare olanında metre kare birim fiyatı 7 TL olarak belirlendi.
    Tatil günlerinde uygulanan çalışma ruhsatı harçlarına, eğlence vergisine zam yapılmazken özel servis araçları güzargah belgesi ücreti 45.00 TL, Ticari araç tahsis belgesi 45.00 TL olarak belirlenip diğer gelir kaynaklarına ise enflasyon oranında zam yapıldı.
TRAFİK SORUNU
GÜNDEME GELDİ
    Gündem dışı görüşmede, Meclis Üyesi Zafer Özışık söz alarak şehir içerisinde yaşanan trafik sorununu dile getirdi. Bazı cadde ve sokaklarda yaşanan park sorunu ve beraberinde yaşanan trafik sıkışıklığı ile ilgili Belediye Bakanı Yusuf  Başer Zabıta Müdürü ve Trafik Amiri'ni davet ederek bu konuyu beyan etti.
    Konuşmalar sonunda bu ay sonunda yapılması planlanan trafik komisyonunda merkezde bulunan Vali konağı yanında bulunan sokak, Sakarya caddesi, çubukçu çıkmazı, Yeni Çağrı önünde bulunan sokağın görüşülüp sonuçlandırılacağı belirtildi.
    Hastane Caddesinde ise çift taraflı park yasağının kabul edildiği ve önümüzdeki hafta içerisinde de levhalarının takılacağı Zabıta Müdürü Musa baran tarafından söylendi.
Editör: TE Bilişim