Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, son günlerde şehir merkezinde sık sık meydana gelen su kesintilerinin kuraklık ve su ana hattındaki arızalardan kaynaklandığını söyledi.

ANA BORU
YENİLENİYOR!


Arslan, daha önce DSİ ve Yıldız blokları arasında inşaat çalışmalarından dolayı ana boruda oluşan arızanın Pazartesi günü sabah saatlerinde Polis Evi karşısındaki hatta da gerçekleştiğini söyledi.
Ekiplerin yoğun bir programla arızayı gidermeye çalıştıklarını belirten Arslan, güzergahtaki 4 kilometrelik ana boru hattını tamamen yenilerek, arızaya köklü bir çözüm getirdiklerini kaydetti.
“Daha önce açıkladığımız üzere, bugün itibariyle Yozgat'ın tamamında su ulaşmayan bölgemiz kalmayacaktı” diyen Başkan Arslan;
“Ancak sabah yine Esentepe'de Bölge Trafik altında ana boruda çatlak meydana geldi. Ekiplerimiz an itibariyle müdahale etti. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Bu yüzden Pazartesi günü bazı bölgelerde su sıkıntısı yaşanmış olabilir” dedi.

SU MESELESİ “24 SAAT”
GÜNDEMİMİZDE


Başkan Arslan, kuraklığın tüm ülkede olduğu gibi Yozgat’ta da başlı başına bir sıkıntı olduğunu belirterek, su kesintileri ile ilgili yapılan eleştirilere de; “Su meselesi 24 saat gündemimizdedir. Kuraklıktan kaynaklanan sıkıntıları azaltmak için yeni kaynak arayışlarımız iki aydan beri devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
Arslan, şunları söyledi: “İyi niyetli eleştiri ve yaklaşımlara bir sözümüz olamaz. Ancak bu sıkıntıları görmezden gelerek art niyetli bir şeyler üretmeye çalışmanın da haklı tarafı bulunmamaktadır.”

ARAPSEYFİ’YE 4 KUYU İLE DESTEK

Susuzlukla mücadele çalışmaları kapsamında Arapseyfi’deki ana kaynakta 4 kuyu daha açıldığını hatırlatan Arslan; “Bu 4 kuyuda saniyede 45-50 litre yeni su şebekeye verilmiştir. Şayet bu yapılmamış olsaydı ilimizde su sıkıntısı daha fazla hissedilecekti. Bir hususu belirtmekte daha fayda görüyorum. Yaşanan bunca sıkıntıya rağmen su tüketiminde vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Zira su tüketiminde duyarsızca yaklaşımda bulunulması diğer insanların ihtiyaçlarını, komşuluk hakkını görmezden gelmek demektir. Bu yüzden de bugünden itibaren uygun bir planlamayla dönüşümlü olarak su verme kararı aldık. Bunu da gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacağım” ifadelerine yer verdi.

ŞAHİN: “SUSUZLUKLA MÜCADELE DİYORUZ”

Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin de açıklamasında Arapseyfi ve Çalatlı’da bulunan kuyularındaki drenaj sularının kuraklığa bağlı olarak aşağıya çekildiğini söyledi.
Şahin; “Son yapılan çalışmalarla takviye etmeye çalışıyoruz ama su da düşüş olması, Yozgat’ta su ile ilgili bazı sıkıntıların oluşmasına neden oldu” dedi.

BİR HAFTADA İKİ
ARIZA YAŞANDI


Şahin, kuraklığın yanı sıra anha hattı bir hafta içerisinde iki arıza meydana geldiğini hatırlatarak, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Son bir hafta on gün içerisinde ana hattımızda iki bölgede arızadan dolayı Yozgat’ta suyu kesmek zorunda kaldık. Şuanda Pazar günü itibari ile normale döndürsek de bu gün (Pazartesi) sabah Esentepe Polis Evi karşısındaki 400’lük ana borumuzda yeniden bir patlama oldu. Şuanda ekiplerimiz yapmaya çalışıyor. Yaşattığımız su sıkıntısından dolayı Yozgat halkından özür diliyoruz.
Vatandaşlarımızdan ricamız mevcut suyu tasarruflu kullanmaya, bağ-bahçe sulamaması, halı, kilim yıkanmamasını vatandaşımızdan rica ediyoruz. Suyu biraz daha dikkatli kullanalım, kuraklığın geçiş dönemini hep birlikte azami sıkıntı ile atlatayım.”

ARIZAYA KÖKLÜ
ÇÖZÜM


Şahin, ayrıca arızalara bağlı olarak yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için Esentepe’de bulunan ana boru hattında 4 kilometrelik bir değişiklik yaptıklarını kaydetti.
DSİ ile Yıldız Blokları arasındaki ana hatta sık sık arıza yaşandığını belirten Şahin; “Arızalrar yüzünden su kesintileri yaşanıyordu. 4 kilometre civarındaki bu hattı yeniliyoruz. İnşallah büyük arızalardan da bu sayede kurtulmuş olacağız” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim