Kurulduğu günden bu yana yurtdışındaki Türk vatandaşlarına pek çok alanda fırsatlar sunan, vatandaşların sorunlarının giderilmesinde önemli çalışmalara imza atan YTB, bu yıl başlattığı staj programları ile yurtdışında yaşayan genç Türk vatandaşlara önemli bir fırsat sunuyor. YTB Türkiye Stajları ismiyle hayata geçirilen program kapsamında yurtdışında ikamet edip, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim alan Türk vatandaşları Türkiye’de staj yapabilecek.
Staj programı için yaklaşık 50 kurum ile anlaşmaya varan YTB, öğrencilere bu kurumlarda staj imkânı sunacak. Öğrenciler, bu kurumlar arasından staj için 5 tercih yapacak. YTB Türkiye Stajlarından yararlanmak için son başvuru tarihi itibariyle 18-26 yaş aralığında olunması şartı aranacak.  Stajyer adaylarının ortaöğretimlerini yurtdışında tamamlayarak, yurtdışında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitimine devam ediyor olması ya da en geç 2015 yılında mezun olması gerekiyor.
Başvurular nasıl olacak?
YTB Türkiye Stajlarına başvuracak genç vatandaşların, başvuruları http://basvuru.ytb.gov.tr/ adresinden online olarak alınacak. Adaylar detaylı bilgiye ise www.ytb.gov.tr/turkiyestajlari sayfasından ulaşabilecekler. Adayların başvuru süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlayan YTB, oluşturduğu mail adresi ile programa ilişkin soru ve görüşleri de değerlendirecek. Adaylar, programa ilişkin soru ve görüşlerini [email protected] adresine elektronik posta atarak iletebilecekler.

Editör: TE Bilişim