Yaklaşık 4 aydır devam eden görüşmeler neticesinden dün toplu-iş sözleşmesi düzenlenen tören ile imzalandı.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ile belediye işçilerinin katıldığı toplu-iş sözleşmesi imza töreninde işçileri ilk altı için 416 lira alacak.
İmza töreninde bir açıklama yapan Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, ''İşçimizi mağdur etmemek için imkanlar ölçüsünde destek vermeye çalışıyoruz'' dedi.
“Torba yasadan faydalanılarak gönderilen işçiler olmasaydı, bizim bugün bu zammı yapma şansımız yoktu” diyen Başkan Özdal, ''Ama şimdi işçi sayımız azaldı. 39 işçimiz var. Daha iyi şartlarda daha iyi hizmet etmeleri için, en azından belirli bir iyileştirme yaptık. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde de belediyenin ekonomik koşulları iyileşir, maaş ödeme konusunda da sıkıntımız kalmaz'' şeklinde konuştu.
Başkan Özdal, belediye personelindeki sayı azaldıkça hizmet kalitesinin de artması gerektiğini düşündüğünü belirterek, “Benim beklentim bu yönde. İnşallah bahar ayı ile birlikte işçilerimizde gerekli performanslarını göstererek, Boğazlıyan için hizmetlerini esirgemeyeceklerdir. Bu sözleşme ilçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ise, yaklaşık 3 dönemdir belediye başkanı ile birlikte çalıştıklarını belirterek, şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını, yaşamayacaklarına da inandığını bildirdi.
Bu sözleşmenin ciddi manada Türkiye'de olmayan bir sözleşme olduğunu vurgulayan Zararsız, “Yani taban yevmiyeye yüzde 12, diğer sosyal yardımlara yüzde yüz zam yapıldı. Ortalama bir işçinin eline birinci altı ay için 416 lira, ikinci altı ay için ise devlet memuruna gelen artış yansıtılacak. Bu konuda sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Gerçekten çok özverili, ciddi manada alın teri kurumadan bu işin hakkını verip, işçi-memur ayrımı yapılmadı. Burada bir aile sözleşmesi imzaladık. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Zararsız, Toplu-İş sözleşmesinin iki yılı kapsadığını ifade ederek, sözleşme kapsamında birinci altı ay taban yevmiye 56.03 liradan 62.50 liraya, yevmiyelere ise yüzde 12 oranında zam yapıldığını, sosyal paketinin de 50 liradan 150 liraya yükseltildiğini, Boğazlıyan Belediyesi'nde çalışan bir işçinin maaşının 1.594 liradan 2.010 liraya çıkarıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim