Vali Abdulkadir Yazıcı, Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verildiğine dikkat çekti. 
Ülke yönetiminde sözün Cumhuriyetin ilanı ile millete bırakıldığını hatırlatan Yazıcı, şunları kaydetti: 
“Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ veciz ifadesiyle Cumhuriyeti gençliğimize emanet etmiştir.  Cumhuriyetin emanetini omuzlarında taşıyan gençler de, atalarının bu mukaddes emanetini canından aziz bilerek her şartta sahip çıkacak,  sonsuza kadar koruyacaktır.  
Bu anlamlı günde başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını gururla kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim