Soysal, yeni eğitim yılı nedeni ile yayınladığı mesajında, topluma kendi istekleri doğrultusunda yön verebilecek, çağın gerektirdiği donanımlara sahip, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinin ancak çağdaş eğitim ve öğretim programlarının izlenmesiyle sağlanabileceğini söyledi.
“Ülke olarak en büyük varlığımız, sahip olduğumuz genç nüfustur. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve mutlu geleceği için bu genç insanlarımızı kendi becerilerini ve ilgilerini de dikkate alarak doğru yönlendirmeliyiz” diyen Soysal,
Şunları kaydetti:

“İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.
Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak, sizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri; gideceğiniz yolu, en iyi biçimde kavratır. Ayrıca okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı da öğretir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin aydınlık geleceğine güçlü bir adım olacağı inancıyla tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin İlköğretim Haftasını kutlar, başarılı bir öğretim dönemi dilerim.”

Editör: TE Bilişim