Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen 15’inci Sürmeli Şenlikleri’nin ardından basın mensupları ve şenliğe katıda bulunanlara teşekkür etti.
Hayri İnal Konağı’nda sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda konuşan Arslan, 15’inci Sürmeli Şenliği’ne katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Arslan; “Şenlik programları boyunca gözümüzden kaçanlar olabilir, eksiklerimiz olabilir. Fakat her şeye Yozgat’ın sosyal hayatına katkı sağlayacak, Yozgatlı hemşerilerimizin belediye ile kaynaşmasına zemin oluşturacak bir şenlik programı icra etmeye çalıştık” dedi.
Şenliklerin, festivallerin aylar öncesinden programlandığını anımsatan Arslan, şöyle konuştu:“Kısa zamanda çok fazla iş çıkarmaya çalıştık. Festivaller, şenlikler aslına bakarsanız aylar öncesinden programlanır. Bir daha ki yılın şenliğini bu günden planlamaya başladık. Amacımız Yozgat Belediyesi’ni sosyal ve kültürel etkinliklerde programı olan kurumsal bir statüye kavuşturmaktır.”

VEFA GECELERİ…


Başkan Arslan, Sürmeli Şenliği etkinliklerinin bu işe gönül veren bir ekibin yoğun emeği sonucu oluştuğuna dikkat çekerek; “Bu bir gönül işi. Hepimiz Yozgatlıyız. Her vatandaşın kendine göre bir gönül borcu vardır. Biz de bu anlamda Yozgat’ın bir yılını programlayıp, sosyal ve kültürel anlamda zengin bir kent profili ortaya çıkarmak istiyoruz.
Şuan fikir aşamasında olan ‘Vefa Geceleri’, ‘Şiir akşamları’, ‘Edebiyat Günleri’ tarzında etkinliklerimiz olacak” diye konuştu.

YENİ YOZGAT!


“Yeni Yozgat’ı inşa etmek yeni binalar yapmak anlamına gelmez” diyen Arslan, Yozgat’ın her yönü ile gelişmiş, cıvıl cıvıl sosyal hayatı olan bir şehir haline getirmek istediğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim