Kısa adı YİMDER olan ve 2007 yılından beri Yerköy’de faaliyet gösteren derneğin gençlere yönelik hazırladığı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.
GPDP, 2014-1 kapsamında Yozgat’ta desteklenen projeler arasında yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden proje koordinatörü Sebahattin Bircan “ 2007 yılından bu yana YİMDER olarak Yerköy ilçemizde birçok sosyal, kültürel ve eğitsel etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl da GSB’nın açmış olduğu GPDP kapsamında lise öğrencilerimize yönelik bir proje hazırladık. Allah’a sonsuz şükürler olsun projemiz kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.” dedi.

Sosyal Girişimci Gençler Projesi kapsamında Yerköy’de bir gençlik akademisi açacaklarını ve bu akademide gençlere girişimcilik, sosyal medya, liderlik ve karakter eğitimi verileceğini ifade eden Bircan “ Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen imza töreni sonrasında projemiz resmi olarak başladı. Bize bu projeyi nasip eden Allah’a hamdolsun. Umarım alnımızın akıyla O’nun rızası doğrultusunda bir proje gerçekleştirebiliriz. Sosyal Girişimci Gençler Projesi projemizin hem ilçemize ve gençlerimize hem de ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim