Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan’ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden fotoğrafı ile gündeme getirdiği Vali Konağı araç girişi kapısının önüne atılan çöpler haftanın tartışılan konusu oldu. Gelişi güzel atılan çöplerin şehrin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Vali Konağı yanına atılmasına tepki gösteren Kayhan’ın çöp isyanına Belediye Başkanı Kazım Arslan da destek verdi.
Bir anda gündeme oturan ve tartışma konusu haline gelen çöpler karşısında vatandaş ‘Sorumlu kim’ sorusuna yanıt ararken, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın tepki dolu şu açıklaması dikkat çekti:
“Bu pisliği yapanlara kaç defa ceza yazıldı (Oradaki bir apartman) O bölgede konteynır kullanmıyoruz. Belli saatlerde dışarı çıkarılacak ve çöp yarım saat içerisinde alınacak bir düzenleme var.
Ve bu durum kendilerine tek tek bildirildi. Buna rağmen inatla devam ediyorlar. Şehirde yaşamayı bilmedikleri ve hak etmedikleri halde şehrin en merkezi yerinde yaşayarak, pislikleri ile bizi baş başa bırakanlara ne diyeceksiniz, bilemiyorum.
Oradan günde üç defa çöp alınmaktadır. Soruyorum Temizlik işleri daha ne yapsın. İnsan kendini bilmedikten sonra!

VATANDAŞTAN TEPKİ! 

Öte yandan bazı vatandaşlar çöpü gelişi güzel atanlara tepki gösterirken bazıları da belediyenin çöp konteynırı koymamasından dert yandı.
İşte o yorumlardan bazıları:
- H.K: Çöp kutuları yok. Artık kaldırıldı onlar. Yerine gelmediği sürece bu görüntüler daha da fazla olacak.
- E. İ. Ö.: Böyle insanlar oldukça bu Yozgat gelişmez ve pislik içinde olur.
- H. Ö.: Bu sorun Yozgat’ın değil tüm ülkenin sorunu. En iyisi kamera ile tespit edip misli ağır ceza ve isim-fotoğraflarla afişe etmek.
Editör: TE Bilişim