Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, bir yöneticinin en büyük ve hatta en önde gelen görevlerinden birinin de toplum sağlığını ön planda tutmak, bunun için gerekli önlemleri almak, sporu toplumun bütün kesimlerine yaymak olduğunu söyledi.
     Kaymakam Kılıç, Sorgun'da spora yönelik potansiyeli gördüğünü, aslında kapalı bir toplum gibi gözükse de spor aktivitelerine yatkın olduğunu belirtti. Kaymakam Kılıç, hiç bir toplumun sağlıklı olmak için gerekli şartları yerine getirmekten kaçınmayacağını dile getirerek, ''Sorgun her türlü sporlara yatkın bir yer. Üstelik bundan yıllar öncesinde olduğu gibi spor tesisleri açısından fakir bir ilçe değil. 3-4 tane spor salonu olan bir ilçe.
    Gerek hentbol, gerek atletizm dallarında Türkiye çapında dereceler almış birincilikler elde etmiş bir ilçe. Bu ilçe üstelik futbolda da belli bir yere gelmiş'' dedi.
     Ancak salon sporlarından basketbol ve voleybol olumlu şartlar ve ortam bulunmasına karşılık, bu sporların yaygınlaştırılamadığına dikkat çeken Kaymakam Levent Kılıç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Günümüzde artık bu sporları yapmak için yeterli tesisler olduğuna, yapıldığına göre artık bundan böyle bu sporlarda da kendimizi göstermemiz gerek. Örneğin ilçemiz genelinde bir voleybol, bir basketbol ligi düzenleyebiliriz.
    Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan bisiklet yürüyüşünü tüm halkımıza yayabilir, ilçemizin büyük önem taşıyan Kerkenese bir bisiklet yarışı düzenleyebiliriz.
    Üstelik bunu gelecek yıllarda uluslar arası bir düzeye de dönüştürebilir, bu konuda ilçemizi daha iyi tanıtabiliriz.
    Önümüzdeki hafta Kerkeneste yapılacak olan şenliklere ilçemizden bir grup bisikletçinin oraya bisikletleri ile gitmesini sağlayabilir, bunu daha sonra bir organizasyon haline getirebiliriz.
    Bu hem ilçemizin daha iyi tanıtılmasına yol açar. Hem de bisiklet sektörünün güçlenmesine yol açabilir. Bunlardan daha önemlisi insanlarımızı toplu spor yapmaya yönlendirebilir.''
     Kılıç, toplu sporun bir çok alternatifi olduğunu dile getirerek, bazen tüm yöneticiler, eşleri, daire müdürleri ve halkın oluşturacağı halk yürüyüşlerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim