Sorgun Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen gezi üç gün sürdü. Aralarında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerin de yer aldığı kafile otobüsle Adana’ya, oradan da uçakla Kıbrısa’a geçtiler. Gaziler üç gün süreyle Kıbrıs’ı gezerek Cuma günü sabaha karşı Sorgun’a döndüler.
    Kıbrıs gezisinden dönen Gazilerden Nail Erol, Kıbrıs gezisinin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Kıbrıs gezimiz çok anlamlı geçti.
    Girne, Lefkoşe, Gazi Mağusa, Güzelyurt, Boğazköy, Taşkent gibi şehirleri gezerek buralardaki şehitlerimize fatiha okuduk. Ayrıca Barış ve özgürlük Müzesi ile Barbarlık Müzesini gezdik. ziyaret ettik. Kıbrıs gezisinin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan Belediye Başkanımız sayın Ahmet Şimşek’e teşekkür ediyoruz" dedi.
    Gezi sorumlusu olarak geziye katılan belediye personelinden Mustafa Traşoğlu “Kıbrıs gezisinin çok yararlı geçtiğini, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan bu gazilerin, 37 yıl sonra oraları görmenin büyük heyecanını yaşadıklarını” ifade etti.
    Kıbrıs gezisine katılan Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Durali Doğan ise “Kıbrıs’ta Sorgun’dan 3 şehit verildiğini, bu şehitlerden Mustafa Duman (Eymir), Osman Yıldırım (Gözbaba) ve Zekeriya Çetin’in  (Küçükköhne) Kıbrıs- Boğazköy şehitliğindeki kabirlerini ziyaret ederek tüm şehitler için dua ettiklerini, Sorgun’dan götürdükleri toprağı Yozgat’tan verilen şehit kabirlerine koyduklarını” söyledi. Doğan, gazilerimiz için çok anlamlı olan bu geziye imkan sağlayan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e, gezi süresince gazilerimize hizmette kusur etmeyen Mustafa Traşoğlu ve geziyi fotoğraflayan Yusuf Ünalan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim