Sorgun ilçesindeki jeotermal kaynakların daha verimli ve üretimde kullanılabilmesine imkan sağlamak, termal turizm yatırımı yapmak isteyenlere daha iyi altyapı imkanları sunabilmek amacıyla mülkiyeti il özel idaresine ait Osmanlı Kaplıcası, tesisleriyle birlikte yıktırıldı.

     Geçtiğimiz yıllarda açılan üç kuyudan saniyede 200 litre debide, yaklaşık 80 derece sıcaklıkta yeni kaynaklara ulaşan Yozgat İl Özel İdaresi, hem yer altında yatan bu sıcak su kaynaklarını yer yüzüne çıkarmak, hem de bunu insanların sağlığına, hizmetine sunmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, kaynakların bulunduğu bölgedeki kendi tesislerini aldığı karar doğrultusunda yıktırmaya başladı.

     Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, Yozgat'ın yeraltı sıcak su kaynakları bakımından adeta bir cenneti andırdığını, bunları insanlığın hizmetine çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

     Arslan, ''Valimiz Sayın Necati Şentürk bu yer altı termal kaynakların değerlendirilmesine çok önem veriyor. Bu çerçevede büyük hedefler planlıyor. Sayın Valimizin bu hedeflere ulaşacağından hiçbir kuşkum yok. Bu hedeflere ulaştığımız anda ilimiz ve ilçelerimiz bölgenin termal turizm merkezi olacaktır'' dedi.

     Üzeyir Arslan, bu nedenle Yozgat İl Özel İdaresinin mülkiyeti kendisine ait Osmanlı Kaplıcalarının, yerine sağlık ve termal turizme yönelik tesisler yapılması amacıyla yıkımının uygun bulunduğunu, hazırlanan 5 yıldızlı tesis projesinin yap, işlet, devret modeli ile hayata geçirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim