Tempo TV'de her Pazar akşamı yayınlanan Murat Balaban'ın sunuculuğunu yaptığı ''Murat Balaban'la Sürmeli Ziyafeti'' programı çekimleri Sorgun ilçesinde gerçekleştirildi.
     Sorgun Belediyesinin katkılarıyla İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonundaki programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İşadamı Bilal Şahin ve davetliler katıldı.
     Murat Balaban'ın ''Yozgatlıyız, şanlıyız'' türküsüyle programı açmasının ardından Gülşen Kutlu'yu programa davet etti. Yozgat'ın dillere destan ''Sürmeli'' türküsüyle sahne alan Gülşen Kutlu'ya zaman zaman Vali Şentürk ve protokoldekilerin de eşlik ettiği gözlendi.
     Yozgat Valisi Şentürk davet üzerine ''Ölürüm kanlım olursun'' isimli şiirini okuduğu şiir öncesinde yaptığı konuşmada, Yozgat'ın en çok şehit veren illerden biri olduğunu, Yozgatlının yurdunu, vatanını gerçekten yürekten sevdiğini, türkülerin, şarkıların, şiirlerin bu sevgiyi, bağlılığı daha da güçlendirdiğini, Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu'nun da söylediği Yozgat türküleri ile Yozgatlıların sevgisini kazandığını bildirdi. Gülşen Kutlu'yu Yozgatlı olarak kabul ettiklerini ve öyle gördüklerini dile getiren Vali Şentürk, ''Sunucumuz ve sanatçımız bizden bir şiir istediler. Ben her yerde şiir okumam ama Sorgun olunca durum başka, biz sevdiğimiz insanları kıramayız'' diyerek şiirini okudu.
     Vali Şentürk'ün fon müziği eşliğinde okuduğu şiirin ardından izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise yaptığı konuşmada, Sorgun'un büyük atılımlar gerçekleştirdiğini, şu an itibarıyla en büyük yatırımlarının Yüksek Okul inşaatı olduğunu, devam eden inşaata programa katılan iş adamı Bilal Şahin'in de katkı da bulunmasını istedi. Sahneye gelen işadamı Bilal Şahin de yaptığı konuşmada, kendisinin ne zaman bir devlet büyüğü tarafından davet edilse mutlaka bir şeyler isteneceğini çok iyi bildiğini vurgulayarak ''Bizler bu devletin bireyleriyiz. Devlete karşı boynumuz kıldan ince. Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde beni ziyarete geldiler, yüksek okul için bir tır demir istediler, ben kendilerine iki tır demir sözü verdim. Bundan sonra da yardımlarım devam edecek'' diye konuştu.
     Yaklaşık 2 saat süren programın ardından Yozgat Valisi Şentürk ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından işadamı Bilal Şahin ile birlikte sanatçı Gülşen Kutlu ve Murat Balaban'a da birer plaket verildi.

Editör: TE Bilişim