Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen toplantıya, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça,Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir, Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Mehmet Kara, Daire Amirleri ve muhtarlar katıldı.
Tarım sektöründe artık her ilin kendi arasında rekabet haline girdiğini belirten Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Yaşar Akça “Merkezi bir kurum tarafından yürütülen geleneksek bölgesel politikalar, küreselleşmenin ortaya çıkardığı yeni koşullara uyum sağlamada yetersiz kalmıştır. Birçok bölgeye dağıtılan büyük miktarda devlet yatırımları ekonomik ivmeyi sağlamada istenen sonuçları sağlamıştır. Artık sektörel ve bölgesel yatırım programları verimliliği ve yenilikçiliği esas alan rekabetçi ilkesine göre tasarlanmaktadır” dedi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir ise, kırsal kesimden şehre doğru büyük bir göçün yaşandığını belirterek “Bir çiftçimiz 3-5 dönümlük bir tarlasının başına en az 6-7 kez gidiyor. Çiftçinin eline geçen ürün giderini karşılayamaz hale geldi. Bundan dolayı Şuanda Yerköy Sekili’de devam eden tarım arazilerinde toplulaştırma çalışması devam ediyor. Bu bölgemizin bitmesinin ardından Sorgun, Şefaatli, Yenifakılı ilçelerimizde de toplulaştırma yapılacaktır. Bu şekilde çiftçinin kazancının artırılması sağlanacaktır” diye konuştu.
Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ise, Sorgun merkez ve köylerinin toplam nüfus sayısının 87 bin 518 olduğunu bunun 7 bin 337’sinin çiftçilikle uğraştığını söyledi.

Editör: TE Bilişim