Sorgun Tarım Müdürü Murat Türkmen, ''Büyük bir tarım potansiyeli var bu değerlendirilmeli'' dedi.
     Türkmen, arazi yapısı bakımından geniş ve düz topraklara sahip olan Sorgun'da hazırlanacak ve uygulanacak projelerle çok önemli işler başarılabileceğine dikkati çekti.
     Sorgun'da tarım alanında yapılacak faaliyetlerin araştırılacağını belirten Türkmen ''İlk olarak tek tek köyleri dolaşacağım. Tüm köy muhtarları ve çiftçilerimizle görüşeceğim. Onların da görüşlerini alacağım. Sonra da proje hazırlıklarımız başlayacak. Hazırlayacağımız ve hayata geçireceğimiz projelerle Sorgunlu üreticilerimizin sofrasını zenginleştirmek istiyoruz'' dedi.
     Kendisini Sorgunlu çiftçilerin hizmetçisi olarak gördüğünü dile getiren İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, ''Eğer onların kazançlarında, üretimlerinde, sofralarına koyduğu yiyeceklerde biraz daha fazla bir şeyler getirebilirsem, kendimi çok mutlu hissederim. Öncelikli amacım da budur'' diye konuştu.
     Türkmen, Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü'nün bir çok eğitim çalışması yapmasına karşın yine de çiftçilerde bir çok bilgi eksikliği gördüğünü, bu eksikliği de ancak yapılacak eğitim çalışmaları ile gidereceklerini ifade etti. Türkmen, bu eğitim çalışmalarının, bilgilendirme, koruma, üretim ve daha bir çok dallarda olacağını, burada önemli olan bu eğitim seminerlerine katılımın yüksek olmasını sağlamak olduğunu, bunu gerçekleştirebilirlerse o zaman amaçladıkları hedeflere daha kolay ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim