Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde düzenlenen törene AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanvekili Murat Gürbüz, Pankobirlik Başkanı Kürşad Arslan, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

2014-2015 yılı Pancar Alım Kampanyası açılış konuşmasını yapan Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, 2014/2015 kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikası olarak fabrikaya bağlı 6 Ziraat Bölge Şefliğinde 2 ilde, 7 ilçede, 153 köyde 3 bin 137 çiftçi ile sözleşme yapıldığını belirterek, “12 tesellüm merkezinde toplam 417 bin ton pancar alamı gerçekleştirileceği öngörülmektedir. Bedeli esas alınacak olan 385 bin ton pancarın, 48 bin tonu Çorum Şeker Fabrikamıza sevk edilecektir. Bedeli esas 337 bin ton pancar Yozgat Şeker Fabrikamızda işlenecektir. Firesiz işlenecek pancar miktarı 325 bin ton gerçekleşeceği öngörülmektedir. 355 bin ton pancardan 51 bin ton kristal şeker, 12 bin ton melas, 117 bin ton yaş pancar posası üretimi gerçekleştirilecektir. Pancar bedeline karşılık olarak üreticilerimize ürün bedellerinin yüzde 30’una tekabül eden 19 milyon Türk Lirası avans olarak bugüne kadar ödenmiş olup, bakiye kalan 41 milyon Türk Lirası pancar bedellerini ise tesellümün bittiği tarihten itibaren 2 ay içerisinde ödemeleri gerçekleştirilecektir” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, Türkiye’de şeker pancarı üretiminin devlete maliyetinin dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu belirterek, “Çiftçilerin mağdur olmaması için alımlarını sürdürüyor. Bizden önceki iktidarlar zamanında 17 olan destek çeşitleri bu gün 117’ye çıkmıştır” diye konuştu.

Kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikasına pancar getiren ilk 6 çiftçiye cumhuriyet altını verildi. Ödüllerin ardından Kurban kesimi ile kampanya süresi başladı. Kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası fabrika sahaları önünde çiftçiler uzun kuyruk oluşturdu.

Editör: TE Bilişim