Sorgun'da son aylarda yaşanan canlı hayvan fiyatlarının artmasına paralel olarak kurban fiyatlarında bir önceki haftaya göre çok azda olsa bir düşüş yaşandığı bildirildi.
     Kurban fiyatlarındaki bu küçük düşüşlere rağmen fiyatların yine de pahalı olduğunu belirten alıcılar ise ucuza kurban bulabilmek için tek tek besicilerden fiyat alıyorlar. Vatandaşlar yeni hayvan pazarında bu güne kadar görülmemiş şekilde kurbanlık olduğuna dikkati çekerek, ''Piyasalarda canlı hayvan sayısının az olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı'' şeklinde görüş belirtirlerken, besici Mehmet Şimşeker ise kendisi gibi bu işle uğraşanların şu anda küçük karlarla kurban satışı yaptıklarını söyledi.
     Şimşeker, geçen haftaya göre bu hafta kurban fiyatlarında 400-500 liralık bir düşüşün söz konusu olduğunu, bununda satıcıların psikolojik olarak, ''Acaba kurbanlarım elde kalır mı?'' düşüncesinden kaynaklandığının altını çizerek ''Geçtiğimiz nafta 4 bin 500 liraya sattığım kurbanlıkları bu hafta 4 bin liradan, 5 bin liralıkları 4 bin 500 liradan satıyorum. Geçtiğimiz hafta 12 kurban sattım, bu hafta 4 kurban satabildim. 7 kişilik kurbanların fiyatı 4 bin lira ile 6 bin lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 30'luk bir artıştan söz edebiliriz'' dedi.
     Şimşeker, kendilerinin 400 baş kapasiteli besicilik tesislerinin olduğunu ifade ederek fiyatların yüksek olmasını desteklemelerin zamanında verilmemesi nedeniyle besicilerin ellerinde bulunan danaları ucuza satmalarına bağlayarak şöyle konuştu:
     ''Ülkemizde et fiyatlarını düşürmenin tek yolu besiciliği desteklemek ve özellikle 1 yaşındaki dana sayısını artırmaktır. Bizler besici olarak bu dana yetiştiriciliğine ağırlık verirsek bunu pahalıya mal ediyoruz. Ancak dışardan 250-300 kilo civarında olan bu danalardan canlı olarak ithal edilirse fiyatları düşürmek söz konusu olabilir.''

Editör: TE Bilişim