Sorgun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü birimi Sorgun genelinde atık toplama kampanyası başlattı.

     Çevre Mühendisi Resul Kaplan, uygulamaya koymuş oldukları bu kampanya kapsamında bütün okullara, resmi kurum ve kuruluşlara atık kâğıt kutuları ve atık pil kutuları yerleştirdikleri kaydetti.

     ilçe merkezindeki okullarda da öğrencilere bilgiler aktaran Mühendis Kaplan ''Topladığımız atık kağıtların amacı, 1 ton atık kağıtla 16 ağacı kurtarmak, çevre kirliliği önlenmek, ülkemize katma değer sağlamaktır. Yaklaşık 2 ay önce uygulamaya koyduğumuz atık pillerin toplanması projesinde de bu süre içerisinde toplam 300 kilo atık pil topladık. 1 tane kalem pilin 4 metre kare toprağı üretim yapamaz hale getirdiğini dikkate alırsak bu tür çalışmalara ne denli ağırlık vermemizin gerektiği ortaya çıkar. Bir kurşun oksit pil 800 bin litre suyu da içilemez hale getirmektedir. Bu açıdan dikkate alacak olursak topladığımız miktar oldukça büyüktür'' dedi.

     Sorgun Belediyesi olarak yaşanabilir çevre için, yaşadığımız alanı korumak için, bütün atıkların kontrollü bir şekilde bertarafını sağlamak için özenle çalıştıklarına dikkat çeken

     Kaplan, '' Halkımızında her türlü atığı düzenli bir şekilde atmaları için eğitici ve uygulayıcı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Atık atmak, yaşam biçimi haline gelene kadar çalışmalarımız özenle devam edecektir. Halkımızın da kendi yaşam alanları, gelecekleri için daha bilinçli ve birbirini aydınlatıcı olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim