Kısa bir süre önce Sorgun SGK İlçe Müdürlüğü görevine atanan Selim Apaytın, kurum çalışmalarının yanı sıra Sosyal Güvenlik Haftası'nı da kurum adına fırsata dönüştürüyor. 
Hafta münasebetiyle kurum ve kuruluşları ziyaret eden Alpaydın; "SGK olarak kurumumuzu paydaşlarımıza tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlikle ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlamakta olduğumuz Sosyal Güvenlik Haftası'nı bu yıl da dolu dolu geçirdik" dedi. 
Kurum bünyesinde hayata geçen yenilikler hakkında da bilgi veren Alpaydın şunları söyledi: 
"Sosyal güvenlik yönüyle toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren kurumuz. Kaliteli, adil, kolay erişilebilir, vatandaş odaklı hizmet veren bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve gelişterme amacındadır. Bu yolda gerçekleştirmekte olduğumuz sosyal güvenlik reformu süresince önemli gelişmeler kaydedilmiş ve ciddi farkındalıklar oluşturulmuştur.  Bilgi ve belgeler elektronik ortama alınmış, bir çok işlem online yürütülmeye başlanmış, ilçelerimizde kurulan sosyal güvenlik merkezlerimizle birlikte hizmet vatandaşımızın ayağına götürülmüş, yeni kurulan sistemler ile vatandaşımızın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sağlanarak işlemler basitleştirilmiştir. Bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmış, Alo 170 bilgi edinme ve SMS uygulamalarımız ile sigortalılarımızın bilgiye rahat ulaşmaları sağlanmıştır."

Editör: TE Bilişim